Σήμερα Δευτέρα,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος

Αρχίζουν άμεσα οι διερευνητικές εντολέςΆμεσα αρχίζουν οι διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου από το υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός κ. Τ. Γιαννίτσης θα παραδώσει τα αποτελέσματα αυτά στον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να τα ανακοινώσει επίσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και θα του δώσει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος μπορεί είτε να την καταθέσει αμέσως την εντολή είτε να τη διατηρήσει για τρεις ημέρες. Εάν στο διάστημα αυτό δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση τότε καταθέτει την εντολή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για διερευνητική εντολή τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και εν συνεχεία εάν και αυτός δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καλείται σε τρεις ημέρες ο αρχηγός του τρίτου κόμματος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.