Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Πέθανε ο Κώστας Καρράς – (Το βιογραφικό του)

Μάιος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εξέπνευσε σήμερα σε ηλικία 76 ετών ο Κώστας Καρράς, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ο μεγάλος μας ηθοποιός Κώστας Καρράς έχασε την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του με αντίπαλο τον καρκίνο. Όλα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο Κώστας Καρράς έμαθε από τον γιατρό του ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο στον προστάτη.

Ο ηθοποιός υποβλήθηκε σε θεραπεία, η οποία όμως δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Ως άνθρωπος που ρουφούσε και την τελευταία σταγόνα της καθημερινότητας, το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, ενώ δεν μοιράστηκε με κανέναν το πρόβλημά του, ούτε ακόμα και με τους πολύ στενούς του φίλους. Ώσπου ήρθε η μετάσταση.

Ο Κώστας Καρράς (Αθήνα 21 Ιουνίου 1936 ) ήταν Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ήταν απόφοιτος της Royal Academy of Arts του Λονδίνου. Το 1963 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι.

Τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και σε έργα όπως «Γυμνοί στο Πάρκο» του Νιλ Σάιμον (Neil Simon’s «Barefoot in the Park») (στο ρόλο του Paul Parker) και στο «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς (στο ρόλο του Κοβάλσκι). Από τότε δημιούργησε δικά του θεατρικά σχήματα και σημείωσε προσωπική επιτυχία στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Γκόγκολ και στο «Blithe Spirit» του Νόελ Κάουαρντ (ως Charles).

Σημαντική είναι η συνεισφορά του ως ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961. Η καλύτερή του ωστόσο κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη (1977). Στην ελληνική τηλεόραση πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σίριαλ.

Από το 2000 μέχρι το 2007 ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Μπαρούτσου και είχε έναν γιο, τον Βασίλη.

Υπήρξε επίτιμος πρόεδρος στο «Χαμόγελο του παιδιού» από το 1994. Διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή έρανο για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας. Επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες). Από τον Ιούλιο του 2000 ήταν υπεύθυνος του κλάδου Πολιτιστικής κίνησης της Ν.Δ. πολιτιστικών σωματείων και οικονομικών του Πολιτισμού. Πέθανε χτυπημένος από καρκίνο στις 6 Μαΐου 2012.
Φιλμογραφία:

1981 – Τα καμάκια …. Άρης
1977 – Ιφιγένεια …. Μενέλαος
1974 – Η αμαρτία στο κορμί της
1972 – Αιχμάλωτοι του μίσους …. Άγγελος
1971 – Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους …. Αλέκος
1971 – Η κόρη του ήλιου …. Λευτέρης Μπάρλας
1971 – Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση
1971 – Ο δρόμος των ηρώων …. Βασίλης Βαχλιώτης
1970 – Εν ονόματι του νόμου …. Χαράλαμπος Μαριέτης
1970 – Η ανταρσία των 10 …. Ναυπλιώτης
1970 – Η Μεσόγειος φλέγεται …. Έρικ φον Άουερ
1970 – Υπολοχαγός Νατάσσα …. Μαξ
1969 – Γιατί με πρόδωσες; …. Πέτρος
1969 – 24 ώρες ζωντοχήρα …. Παύλος
1969 – Ζαβολιές
1969 – Η δίκη ενός αθώου …. Μίμης
1969 – Η Παριζιάνα …. Γιώργος
1969 – Θυμήσου, αγάπη μου …. Άλκης
1968 – Βυζαντινή Ραψωδία – Imperiale …. αυτοκράτορας
1968 – Επιχείρησις Απόλλων
1968 – Λάουρα …. Στέφανος
1968 – Μια μέρα ο πατέρας μου
1968 – Πολύ αργά για δάκρυα …. Δημήτρης Κατακουζηνός
1967 – Η γόησσα …. Σπύρος
1967 – Ο εμποράκος …. Αλέξης Μαράς
1966 – Ο αδελφός μου ο λόρδος …. Βασίλης Μπατάρας
1965 – Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές
1965 – Οι καταφρονεμένοι …. Νίκος
1965 – Πικρή ζωή
1965 – Μόνο για σένα …. Στέφανος
1965 – Υιέ μου υιέ μου …. Γιώργος Χατζηλουκάς
1965 – Φτωχός αλλά τίμιος
1964 – Δεσποινίς διευθυντής …. Σταύρος
1964 – Δίψα για ζωή …. Νάσος
1964 – Ένα παιδί χωρίς όνομα …. Νικόλας
1964 – Μια βδομάδα στον παράδεισο …. Γιώργος
1964 – Νυχτοπερπατήματα
1964 – Ορφανή στους πέντε δρόμους
1961 – Ποια είναι η Μαργαρίτα …. Δημήτρης Παπαδόπουλος

http://el.wikipedia.org

This entry was posted on Κυριακή, Μάιος 6th, 2012 at 12:11 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply