Για πρώτη φορά από το 1966

Ξεκίνησε το Σάββατο η διαδικασία διακοπής λειτουργίας του τελευταίου πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ιαπωνία, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης που θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, ενώ παραμένει ασαφές το εάν και πότε θα ξαναλειτουργήσει.

Η χώρα μένει, πλέον, χωρίς πυρηνική ενέργεια.

Η εταιρία Hokkaido Electric Power (Hepco) ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διακοπή του αντιδραστήρα Tomari 3, του τελευταίου που λειτουργούσε από τους 50 συνολικά της χώρας.

Η απόφαση διακοπής της λειτουργίας του αντιδραστήρα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, οι οποίοι ζητούν την επανεκκίνηση των αντιδραστήρων για να αποφευχθεί η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για πρώτη φορά από το 1966, η Ιαπωνία θα ζει χωρίς πυρηνική ενέργεια. Η κυβέρνηση επιθυμεί να θέσει ξανά σε λειτουργία κάποιους από αυτούς στο μέλλον, συναντά όμως σφοδρές αντιδράσεις από τους τοπικούς πληθυσμούς και την αντιπολίτευση.

Καθώς η χώρα στρέφεται στα ορυκτά καύσιμα για την κάλυψη των αναγκών της, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στις οποίες οφείλεται η κλιματική αλλαγή, ξαναπαίρνουν την ανιούσα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.