Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλείνει ο τελευταίος αντιδραστήρας, αφήνοντας χωρίς πυρηνική ενέργεια την Ιαπωνία

5 Μαΐου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για πρώτη φορά από το 1966

Ξεκίνησε το Σάββατο η διαδικασία διακοπής λειτουργίας του τελευταίου πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ιαπωνία, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης που θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, ενώ παραμένει ασαφές το εάν και πότε θα ξαναλειτουργήσει.

Η χώρα μένει, πλέον, χωρίς πυρηνική ενέργεια.

Η εταιρία Hokkaido Electric Power (Hepco) ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διακοπή του αντιδραστήρα Tomari 3, του τελευταίου που λειτουργούσε από τους 50 συνολικά της χώρας.

Η απόφαση διακοπής της λειτουργίας του αντιδραστήρα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, οι οποίοι ζητούν την επανεκκίνηση των αντιδραστήρων για να αποφευχθεί η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για πρώτη φορά από το 1966, η Ιαπωνία θα ζει χωρίς πυρηνική ενέργεια. Η κυβέρνηση επιθυμεί να θέσει ξανά σε λειτουργία κάποιους από αυτούς στο μέλλον, συναντά όμως σφοδρές αντιδράσεις από τους τοπικούς πληθυσμούς και την αντιπολίτευση.

Καθώς η χώρα στρέφεται στα ορυκτά καύσιμα για την κάλυψη των αναγκών της, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στις οποίες οφείλεται η κλιματική αλλαγή, ξαναπαίρνουν την ανιούσα.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 at 19:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply