Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν για υπόθεση δωροδοκίας

5 Μαΐου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν για υπόθεση δωροδοκίας

Μία ακόμα υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Από την Ασφάλεια ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης κατηγορούμενοι για δωροδοκία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η υπόθεση αφορά επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη.

Σε δήλωσή της η υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: ‘Επιχείρηση Φως’. Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση.

» Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ππτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος.»

Τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί για δωροδοκία και εκβίαση δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ. Αμέσως μετά η υπουργός έδωσε εντολή να απομακρυνθούν και οι 50 υπάλληλοι και στελέχη της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Επίσης, με επιστολή της προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ζητούσε αναδρομικό έλεγχο όλων των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι υπάλληλοι από το 2005, αλλά και των τραπεζικών τους λογαριασμών.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 at 16:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply