Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 100 ευρώ το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων

Μάιος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κανονικά στα πόστα τους

Ένα βήμα πίσω έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) σχετικά με την απόφασή της να απέχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι από κάθε εκλογική διαδικασία, γεγονός που διασφαλίζει, εν μέρει, την απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.

Η Ομοσπονδία μετά και τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Εσωτερικών της κοινής υπουργικής απόφασης για τα εκλογικά συνεργεία των υπαλλήλων των δήμων, αποφάσισε να μην προχωρήσι σε γενική αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες.

«Εμείς θέλουμε να γίνουν κανονικά οι εκλογές» δήλωσε στο Βήμα ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Θα εργαστούν όμως για τις εκλογές μόνον οι υπάλληλοι που ορίζονται στην υπουργική απόφαση και θα λάβουν το εκλογικό επίδομα. Πιστεύουμε πάντως ότι δεν επαρκούν και, ως εκ τούτου, θα υπάρξουν προβλήματα στη διενέργεια των εκλογών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Τάσος Γιαννίτσης και Φίλιππος Σαχινίδης, στην προετοιμασία των εκλογών θα πάρουν μέρος 30.900 δημοτικοί υπάλληλοι.

Το ποσό το οποίο θα τους χορηγηθεί ως εκλογικό επίδομα ενέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάθε υπάλληλος θα λάβει περίπου 100 ευρώ, τα οποία, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος».

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 4th, 2012 at 16:07 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply