Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κυκλώματα λυμαίνονται τη Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας

Μάιος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Καταγγελίες απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Τάραξε για μια ακόμα φορά τα νερά ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος όταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας την Δευτέρα (επρόκειτο για συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Απριλίου) εισηγούμενος θέμα αναφορικά με τη διενέργεια της Λαϊκής Αγοράς της Πτολεμαΐδας κατήγγειλε ότι κυκλώματα και οικονομικά συμφέροντα λυμαίνονται το χώρο της Λαϊκής.

Κατήγγειλε επίσης ότι μερίδα εκθετών προβάλλει αντίσταση στους ελέγχους που διενεργεί σε τακτά διαστήματα η δημοτική αστυνομία, μίλησε και για εκθέτες οι οποίοι απειλούν, αλλά και υπενοικιάζουν τους χώρους σε άλλους εκθέτες που δεν είναι παραγωγοί ή δεν προέρχονται από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία του αντιδημάρχου Εορδαίας δεν έπεσε ακριβώς ως “κεραυνός εν αιθρία”, αφού σε παρόμοιες καταγγελίες είχε προβεί και την περασμένη άνοιξη που είχαν σημειωθεί διαμαρτυρίες εκθετών. Απέδωσε μάλιστα τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στην εμπλοκή αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμου και περιφέρειας και ζήτησε την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο δήμο, επισημαίνοντας ότι η περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει στην προβλεπόμενη από το νόμο τοποθέτηση των εκθετών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος, ενώ το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και με τους πωλητές εποχιακών προϊόντων.

Ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξυγίανσης της Λαϊκής Αγοράς και στη σωστή χωροθέτησή της προκειμένου να εξευρεθεί χώρος για ντόπιους παραγωγούς, καθώς μετά την ίδρυση του Καλλικρατικού δήμου Εορδαίας έχουν αυξηθεί τα αιτήματα τοπικών παραγωγών να εκθέτουν τα προϊόντα τους στη Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας. Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της Λαϊκής ως 30 Ιουνίου, ιδιαίτερα που εξέφρασε παράλληλα φόβους ότι όσο σφίγγει ο οικονομικός κλοιός για τον κόσμο θα εντείνονται τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στη λειτουργία της Λαϊκής.

Σημειώνεται ότι παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, η διοίκηση του συλλόγου μάλιστα είχε ζητήσει νωρίτερα την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου. Ο εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου επανέλαβε για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν οι εκθέτες την ημέρα της Λαϊκής (Τετάρτη) σε εμπορικά καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης, καθώς κλείνουν με τους πάγκους τους την πρόσβαση στα καταστήματα και επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του συλλόγου στην επέκταση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για τους εμπόρους και επαγγελματίες.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 4th, 2012 at 09:17 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply