Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαμαρτύρεται η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το εκλογικό επίδομα…

Μάιος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ενημερώθηκε για την έκδοση της κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία αναφέρει πόσοι υπάλληλοι θα εργασθούν σε κάθε Δήμο και το ποσό που διατίθεται για την εκλογική τους αποζημίωση

Η διαίρεση δείχνει το «υπέρογκο» ποσό των 97,00 ευρώ. Η ειρωνεία δε της υποθέσεως είναι ότι, «η αποζημίωση αυτή υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος» όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα εργασθούν τρεις ημέρες για περίπου 60,00 ευρώ.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι, η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης τρεις ημέρες πριν τις εκλογές συνιστά επικίνδυνη πολιτική μεθόδευση και για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην εκλογική διαδικασία θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη. Ευθύνες θα έχουν και οι Αιρετοί, που επέλεξαν το ρόλο του «θεατή» στο κυβερνητικό έργο των σκοπιμοτήτων και του παραλόγου με την εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με δεδομένη τη βούληση των υπαλλήλων να εκφράσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι θα εργασθεί για την εκλογική διαδικασία μόνο ο αριθμός των εργαζομένων που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση ανά Δήμο και κανείς άλλος. Δεν πρόκειται να δεχθούμε να απασχοληθούν εργαζόμενοι είτε με ρεπό είτε με υπερωρίες και η εκλογική δαπάνη που βαραίνει το κράτος να μετακυλιστεί στους ήδη υπερχρεωμένους Δήμους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε, που έγιναν στόχος μίας πρωτοφανούς προκλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς εκ μέρους της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι θα δώσουν τη δική τους απάντηση όπως καλά αυτοί γνωρίζουν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 4th, 2012 at 17:42 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply