Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυξήθηκε πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ η ανεργία στην Ελλάδα

Μάιος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κομισιόν: Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

Αυξήθηκε πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ η ανεργία στην ΕλλάδαΣτο 10,9% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος το 1999, έναντι 10,8% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Eurostat.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα – για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία έως τον περασμένο Ιανουάριο (21,7%) – το τελευταίο έτος σημειώθηκε η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, ενώ η χώρα μας κατέχει και το αρνητικό ρεκόρ της ανεργίας των νέων έως 25 ετών.

Κομισιόν: Η μείωση της ανεργίας θέλει μεταρρυθμίσεις
Η ανεργία, που φτάνει σε ύψος ρεκόρ στην ευρωζώνη, αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ χρειάζεται να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τονίζει η Κομισιόν, αντιδρώντας στα «πολύ ανησυχητικά» νέα δεδομένα για την ανεργία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από τη Eurostat.

«Το μήνυμα προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσουν καλύτερες, περισσότερο βιώσιμες δουλειές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τζόναθαν Τοντ.

Η Κομισιόν έχει κάνει από την πλευρά της αυτό που της αναλογεί, διατυπώνοντας ιδέες ως απάντηση στην κρίση και ξεκινώντας πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί, για παράδειγμα, η ανεργία των νέων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Πία Αρενκίλντε.

 

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 4th, 2012 at 10:02 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply