Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην άνοδο της Χρυσής Αυγής

Sunday Times: Με διανομή φαγητού στρατολογούν οι νεοναζί στην ΕλλάδαΟ Χρήστος είναι ένας οδηγός ταξί . Πρόσφατα δέχθηκε επίθεση από κάποιον αλλοδαπό επιβάτη, ο οποίος ήθελε να τον ληστέψει. Δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Αντίθετα έκανε τα παράπονά του στην νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» η οποία και υποσχέθηκε να τιμωρήσει τον παραβάτη.

Ο «καταγγέλων», μιλώντας σε εκπροσώπους της Sunday Times, δεν  γνωρίζει αν όντως οι νεοναζί με τα ξυρισμένα κεφάλια, μέλη της «Χρυσής Αυγής» έχουν εντοπίσει τον δράστη. Ομως,  θα ψηφίσει το κόμμα λόγω του θυμού που αισθάνεται για την αύξηση της εγκληματικότητας, της ανεργίας αλλά και της λαθρομετανάστευσης.
Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για όλα αυτά τα προβλήματα , αναφέρει ο 40χρονος οδηγός ταξί.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι εκλογές της 6ης Μαϊου δεν αναμένεται να λύσουν κάποιο από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Αντίθετα, μια σημαντική πιθανότητα είναι μετά τις εκλογές αυτές να προκύψει χάος, το τελευταίο, δηλαδή, πράγμα που χρειάζεται η χώρα, καθώς προπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι προσπαθεί., όντως, να μειώσει το «βουνό» του συσσωρευμένου χρέους.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναφέρει η εφημερίδα, το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» που  υπόσχεται να διώξει όλους τους ξένους και να «σφραγίσει» τα ελληνικά σύνορα με ναρκοπέδια ετοιμάζεται να μπεί στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά με ένα ποσοστό περί το 5% των ψήφων που ισοδυναμεί με περίπου 15 βουλευτές αλλά και με ένα έμβλημα το οποίο θυμίζει την «σβάστικα».

Στην περίπτωση αυτή κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό αναφέρουν στους Sunday Times πολιτικοί αλλά και εκπρόσωποι οικονομικών φορέων της Ελλάδας.

Οχι, μόνο,  γιατί οι νεοναζιστές – μέλη  της «Χρυσής Αυγής» χρησιμοποιούν τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό αλλά, ταυτόχρονα,  γιατί εκφράζονται και φόβοι για πιθανές επιθέσεις σε βουλευτές της αριστεράς από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας βουλής. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μπορεί τελικά τα μέλη του ναζιστικού κόμματος  να  καταφέρουν να περάσουν μέσα στο χώρο της Βουλής ακόμη και αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, για παράδειγμα ρόπαλα του μπέϊζ – μπολ.

Βέβαια, αυτό θα είναι το ελάχιστο πρόβλημα μετά τις εκλογές. Οποια  κυβέρνηση και να αναλάβει  όλα αυτά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι τόσο δραστικά ώστε είναι πολύ έυκολο να δημιουργηθούν ευρείες κοινωνικές ταραχές. Θα είναι ένας «ζεστός» Ιούνιος παρατηρούν οι πολιτικο – οικονομικοί αναλυτές.

Οι αναλυτές μιλώντας στους Sunday Times εκφράζουν το φόβο τους στην περίπτωση που δεν μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα σε πολιτικκές δυνάμεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Και αυτό γιατί, όπως εκτιμάται, πολλά μικρά κόμματα αναμένεται να μπούν στη Βουλή, κερδίζοντας ψήφους από την εναντίωσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο μνημόνιο  που έχουν  οδηγήσει πολλούς πολίτες στα συσσίτια αλλά και σε αυτοκτονίες.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και αναλυτές οι οποίοι δεν δίνουν πιθανότητες, μεν , να συμβεί κάποιο στρατιωτικό πραξικόπημα ή κάποια άλλη βίαιη πολιτική παρέμβαση αλλά εκτιμούν ότι η χώρα σε περίπτώση που οδηγηθεί σε εκλογικό αδιέξοδο θα περιέρλθει σε αναρχία καθώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις , θα εξαντληθούν τα αποθέματα τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων. Θα επικρατήσει έντονη κοινωνική ανησυχία και τρομοκρατία καταλήγουν.

Ενας από τους λόγους για τον οποίο η παράταξη της Χρυσής Αυγής σε ορισμένα σημεία της χώρας αγγίζει το 10% είναι και αυτός της διανομής βασικών ειδών διατροφής σε αναξιοπαθούντες δηλώνουν πολιτικοί στην βρετανική εφημερίδα.
Οπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν, η «Χρυσή Αυγή» με την συγκεκριμένη στρατηγική της ποντάρει στην αβεβαιότητα.

Καταλήγοντας η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι  ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, επικεφαλής της παράταξης , ο οποίος εξελέγη το 2010 δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του δεν παρέλειψε να χαιρετίσει ναζιστικά τους ψηφοφόρους – οπαδούς του.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.