Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή της Τροχαίας Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας και του αναδόχου συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου  διοργάνωσαν Άσκηση Ασφαλείας στη σήραγγα Μετσόβου της Εγνατίας Οδού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 26 Απριλίου 2012, από 00:15 έως 02:45.

Η σήραγγα Μετσόβου μήκους 3.500 μέτρων είναι η 2η μεγαλύτερη της Εγνατίας οδού και της Ελλάδας και βρίσκεται εξ ημισείας στους Νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων. Η εποπτεία της σήραγγας Μετσόβου γίνεται σε 24ωρη βάση από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ανηλίου.

Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας και διεξήχθη υπό όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τη σύγκρουση λεωφορείου με ακινητοποιημένο επιβατικό ΙΧ, εντός της σήραγγας Μετσόβου, με αποτέλεσμα  την πρόκληση πυρκαγιάς, τον τραυματισμό επιβατών στα δύο οχήματα και τον εγκλωβισμό επιβατών εντός της σήραγγας.

Γενικός σκοπός της άσκησης ήταν η εξοικείωση όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών στην αντιμετώπιση οδικού συμβάντος εντός σήραγγας και η βελτίωση των διαδικασιών εντοπισμού, επικοινωνίας και διαχείρισης των έκτακτων καταστάσεων με συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των συστημάτων ασφάλειας που παρέχει ο διαχειριστής των σηράγγων «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Κατά το διάστημα εκτέλεσης της άσκησης η κυκλοφορία εξετράπη, με αποφάσεις των αρμόδιων Αστυνομικών Διευθύνσεων, προς εναλλακτικές διαδρομές. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ζητεί την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση που δημιουργήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.