Ο Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά Λάμπρος Παλάντζας, βρέθηκε στην Παλιουριά, Δήμητρα και Καρπερό όπου συνομίλησε με αγρότες-αγρότισσες, παραγωγούς και νέους ανθρώπους των χωριών.

Μεταξύ άλλων τόνισε το γεγονός πως πρέπει να ενθαρρύνουμε την επιστροφή στην ύπαιθρο, την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα. Η γεωργία μπορεί να σώσει ξανά τη χώρα για τρίτη φορά, μετά τον πόλεμο και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Για τον λόγο αυτό, ενθαρρύνουμε τους νέους και τους δίνουμε γη, οικονομική ενίσχυση και κίνητρα.

Πρέπει να λύσουμε και το επισιτιστικό πρόβλημα γιατί πρέπει να έχουμε διατροφική ασφάλεια και πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να εισάγει το 85% των τροφίμων και το 90% των ζωοτροφών. Άρα χρειαζόμαστε ένα παραγωγικό μοντέλο για τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ο πολίτης που θα γυρίσει στην ύπαιθρο νέος και θα ζει με καλύτερη ποιότητα ζωής, με μεγαλύτερη άνεση, με λιγότερο άγχος και θα αγαπήσει τη γη, μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικά καινοτόμος επιχειρηματίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.