Με 200 υποψήφιους βουλευτές το κόμμα χτυπάει τις πόρτες της Βουλής στις 6 Μαΐου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και από τα εφηβικά του χρόνια έδειξε τις ιδεολογικές του συμπάθειες. Η προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ανέλπιστα έξοδα στο κόμμα, που υποχρεώθηκε να βρει τρόπους να γεμίσει τα ταμεία του , εν όψει εκλογών, ενώ εκτός των άλλων έπρεπε να εγκαταλείψει τα γραφεία του στη Σόλωνος, τα οποία ισοπεδώθηκαν από βομβιστική επίθεση το 2010.

Στα νέα γραφεία της, στην οδό Δεληγιάννη, βρίσκεται συγκεντρωμένη τώρα όλη η δράστηριότητα του κόμματος. εκεί είναι η βάση του ηλεκτρονικού της καταστήματος, εκεί πωλούνται τα βιβλία των εκδόσεων της Χρυσής Αυγής, εκεί βρίσκονται τα παλιότερα τεύχη των περιοδικών «Αντεπίθεση» και «Χρυσή Αυγή», που εκδίδει η οργάνωση.

Με αυτό τον τρόπο, στο φύλλο του Σαββάτου η εφημερίδα Τα Νέα, παρουσιάζει την ακροδεξιά οργάνωση που «κατεβαίνει» στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τα κυριότερα πρόσωπα που την στελεχώνουν.

Σήμερα, η Χρυσή Αυγή, αναφέρει η εφημερίδα, διαθέτει 200 υποψηφίους βουλευτές, 16 γραφεία σε όλη τη χώρα, 57 πυρήνες, δεκάδες άτομα που εξυπηρετούν ψηφοφόρους απαντώντας σε τηλεφωνικές γραμμές. Τα μέλη προσφέρουν τον οβολό τους, ενώ τα ενοίκια και τα εκτυπωτικά πληρώνονται από αναπτήρες, κούπες, cd με πατριωτικά τραγούδια, μεταξύ άλλων.

Ποια είναι όμως τα κυριότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής; Καταρχάς, είναι ο Γενικός Γραμματέας , ο «δραστήριος από μικρός» στο χώρο, μαθηματικός, Νίκος Μιχαλολιάκος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα εφηβικά του χρόνια έδειξε τις ιδεολογικές του συμπάθειες… Αποδεικνύεται εξάλλου ιδιαίτερα δραστήριος στην οργάνωση, στην οποία συνεχίζει να είναι μέλος και ως φοιτητής. Ο Μιχαλολιάκος, μετά τις σπουδές του κατατάσσεται στον Στρατό ως κομάντο, των Ειδικών Δυνάμεων. το 1980, στη συνέχεια, ξεκίνησε την έκδοση του περιοδικού «Χρυσή Αυγή».

Αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1984, με προσωπική παρέμβαση του αρχι-πραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου, έγινε ο Γ.Γ. της νεολαίας του κόμματος της ΕΠΕΝ, κόμμα προσκείμενο στη χούντα. Τον Ιανουάριο του 1985 όμως, με επίσης παρέμβαση Παπαδόπουλου, παύτηκε ο Μιχαλολιάκος και η θέση του δόθηκε στον Μάκη Βορίδη, υποψήφιο σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια, είναι η Θέμις Σκορδέλη, η λεγόμενη «ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα, τραπεζικός στο επάγγελμα. Η ίδια έχει απασχολήσει πρόσφατα την δικαιοσύνη για την πιθανή συμμετοχή της σε μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα. Η Σκορδέλη, επίσης, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό πάνελ, με την ιδιότητά της ως «οργισμένης κατοίκου» του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, γεωπόνος, που στις 18 Φεβρουαρίου, ηγείτο ομάδα της ακροδεξιάς που επισκέφτηκαν τους απεργούς της χαλυβουργίας. Τα κουτιά που κουβαλούσαν, αναφέρει το δημοσίευμα, ανέγραφαν: «Ψηφίζω Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος».

Ο Χρήστος Παππάς, είναι αρθρογράφος και συνιδρυτής της Χρυσής αυγής, ενώ ο Χρήστος Κουμέλης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας, που υπήρξε υποψήφιος με το ΛΑΟΣ, στις εκλογές ου 2007.

Ο Δημοσθένης Πατριαρχέας είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Πλεύρη, που αποτέλεσε μια από τις πιο συζητημένες μετεγγραφές της Χρυσής Αυγής και ο Ηλίας Παναγιωτάρος θεωρείται το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής και ο οποίος έχει δηλώσει: «Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα». Ο τελευταίος φέρεται να συνδέεται με τον προπηλακισμό του Φώτη Κουβέλη και την επίθεση με γιαούρτια.

Κλείνοντας, η εφημερίδα παρουσιάζει τον Ηλία Παππά, απόστρατο αξιωματικό ηλικίας 88 ετών αλλά και τη σύζυγο του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία δηλώνει εισοδηματίας, με ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.