Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ συνεχίζει να επενδύει στη γη καθώς μετά την απόκτηση ενός “φιλέτου” στη Σαρδηνία και την Κόστα Σμεράλδα προχώρησε στην αγορά ενός μικρού ελληνικού νησιού.

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η βασιλική οικογένεια αγόρασε το νησί Οξειά, στο Ιόνιο πέλαγος, κοντά στην Ιθάκη.

Το νησί των 1.236 στρεμμάτων πωλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια των ελληνοαυστραλών ιδιοκτητών του, παρά το γεγονός ότι η τιμή που ζητούσαν αρχικά ήταν 7 εκατομμύρια.

Υπήρξε σκληρή διαπραγμάτευση αλλά το κύριο επιχείρημα των ελληνοαυστραλών ότι είναι πολύ υψηλοί οι φόροι που επιβάλλονται στην ελληνική ακίνητη περιουσία έπεισε τους αγοραστές.
Σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία real estate Vladi Private Islands, το εν λόγω νησάκι ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά στην αγορά.

“Το νησί είναι περίπου το μισό σε σχέση με το διάσημο ιταλικό Κάπρι, με μήκος που πλησιάζει τα 5 χλμ., ενώ καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και πευκόδασος, έχει βραχώδεις ακτές αλλά και τρεις μεγάλους όρμους ιδανικούς για την φιλοξενία σκαφών” αναφέρεται στο site της εταιρείας.

Τι λένε οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας αποκαλούν τον πευκόφυτο… «γείτονά» τους Οξιές. Για εκείνους, «το νησάκι της πλούσιας οικογένειας Ελληνοαυστραλών με τον χαρακτηριστικό φάρο του 1899» είναι η πανέμορφη ακατοίκητη νησίδα στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, που προσπερνούν συνεχώς στις θαλάσσιες διαδρομές τους στο Ιόνιο. Για τις εταιρίες που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ιδιωτικών νησιών παγκοσμίως, όπως η Vladi Private Islands, είναι «ένα από τα πιο επιθυμητά ελληνικά νησιά στην αγορά». Και για την οικογένεια του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, η Οξιά των περίπου 5.000 στρεμμάτων, που βρέχεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, φέρεται να είναι ο νέος επίγειος και… prive παράδεισος.

Αν και η Vladi Private Islands εξακολουθεί να διαφημίζει τις ομορφιές του νησιού («αμμώδεις παραλίες, τρία φυσικά λιμάνια για σκάφη αναψυχής, πευκόφυτοι λόφοι ιδανικοί για πεζοπορία, «κοντά στην ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα» κ.ά.), σε τιμή πώλησης 6.900.000 ευρώ, δημοσιεύματα και πληροφορίες θέλουν την Οξιά να έχει ήδη πωληθεί σε μέλος της οικογένειας του Καταρινού εμίρη και, μάλιστα, με έκπτωση, δηλαδή αντί 5.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «Telegraph», η μείωση έγινε λόγω της αύξησης των φόρων ακινήτων που θέσπισε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος αγοραστής φημίζεται για την οικολογική του συνείδηση, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά τα σχέδιά του για την αξιοποίηση του νησιού, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αγορά εκ μέρους συγγενούς του εμίρη έρχεται έναν μήνα μετά την αγορά ενός χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων στην Costa Smeralda της Σαρδηνίας.

Σε blogs και sites της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και του Αστακού πληθαίνουν τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις για τον φερόμενο ως νέο ιδιοκτήτη της Οξιάς: «Αυτός ο εμίρης Αλ Θανί για έναν ολόκληρο μήνα πέρυσι το καλοκαίρι σάρωνε με τη θαλαμηγό του το Ιόνιο. Να, τι έψαχνε!»

Ελένη Ευαγγελοδήμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.