Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντιμετωπίστε τους πόνους της περιόδου

Απρίλιος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για να μην μένετε καθηλωμένες στο κρεβάτι

Αντιμετωπίστε τους πόνους της περιόδουΓια κάποιες γυναίκες οι πόνοι της περιόδου µπορεί να είναι µια πολύ επώδυνη κατάσταση, ικανή ακόµα και να τις καθηλώσει στο κρεβάτι. Πώς θα σταµατήσουµε να υποφέρουµε; Το περιοδικό forma, σας προτείνει μερικές λύσεις.

Τι λέει ο γυναικολόγος…
Σε πρώτη φάση, σε πολύ έντονους πόνους χορηγούνται µη στεροειδή αντιφλεγµονώδη (χάπια) και, σε δεύτερη φάση, αντισυλληπτικά. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί, πρέπει να απευθυνθούµε στον γυναικολόγο προκειµένου να προχωρήσουµε σε λαπαροσκόπηση ώστε να εξετάσουµε αν πίσω από τους πόνους κρύβεται κάποια άλλη υποκείµενη νόσος, όπως η ενδοµητρίωση. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται εξειδικευµένη φαρµακευτική αγωγή.

Ο οµοιοπαθητικός
Τα φάρµακα που συστήνονται κατά περίπτωση και ιδιοσυγκρασία (η οµοιοπαθητική θεραπεία είναι πάντα εξατοµικευµένη) είναι τα εξής: sepia, nux vomica, veratrum album, lachesis κ.ά. Τα αποτελέσµατα της θεραπείας είναι µόνιµα, γι’ αυτό καλό είναι, εφόσον το πρόβληµα υπάρχει, να την ξεκινήσουµε νωρίς και όχι όταν εµφανίζονται οι πόνοι.

Η οµοιοπαθητική έχει επίσης τη δυνατότητα να αντιµετωπίσει αποτελεσµατικά και την ενδοµητρίωση, στην οποία µπορεί να οφείλονται τα συµπτώµατα.

Αιθέρια έλαια & φυτικά χαλαρωτικά
Αναµείξτε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 2 σταγόνες µαντζουράνα, 2 σταγόνες χαµοµήλι και 3 σταγόνες γεράνι σε ένα µικρό µπουκάλι που έχετε µισογεµίσει µε χοντρό αλάτι. Όταν πονάτε, ανοίξτε το µπουκάλι και πάρτε βαθιές εισπνοές.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα αιθέρια έλαια στην κρέµα σώµατός σας και να κάνετε µασάζ στην κοιλιά σας. Εναλλακτικά µπορείτε να χρησιµοποιήσετε βότανα (βιβούρνο, σµέουρο, µιτσέλλα, βοτρυώδη φυγοκόριδα) µε τη µορφή αφεψήµατος, βάµµατος κ.λπ. Αναζητήστε τα σε καταστήµατα µε υγιεινές τροφές και φαρµακεία.

O φυσίατρος
Ο βελονισµός συστήνεται για την αντιµετώπιση των πόνων στις γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται στη φαρµακευτική αγωγή.

Η µέθοδος µπορεί να ρυθµίσει κάποια από τα προβλήµατα που εντοπίζονται στην περιοχή της µήτρας όπως την υπερευερεθιστότητα των νεύρων που άγουν τον πόνο, τη µειωµένη αιµατική ροή και τη δυσρυθµία (πολλές και συχνές συσπάσεις).

Ωστόσο δεν είναι αποτελεσµατική όταν το πρόβληµα οφείλεται σε ορµονική ανισορροπία. Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. ∆ιαρκεί 20-25 λεπτά και επαναλαµβάνεται 2-3 φορές πριν από την περίοδο για 2-3 µήνες και σταδιακά τα συµπτώµατα γίνονται πιο ήπια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες µπορεί και να εξαφανιστούν.

 

 

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 28th, 2012 at 21:05 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply