Δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού όπως αναφέρει το «Skysports» επικαλούμενο πηγές του, ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας ότι επιθυμεί ένα διάλειμμα από την προπονητική.
Σήμερα  Παρασκευή αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σάντρο Ροσέλ.

Μπιέλσα, Μπλαν και Βαλβέρδε οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας της ιβηρικής, η απόφαση είναι ειλημμένη και σήμερα ο Γκουαρντιόλα θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο των Καταλανών προκειμένου να μιλήσει στους παίκτες.

Στη συνάντηση που είχε η εμβληματική φυσιογνωμία του συλλόγου με τους ανθρώπους της διοίκησης του δόθηκε ουσιαστικά “λευκή επιταγή” για συμβόλαιο διάρκειας της επιθυμίας του και απόλυτη εξουσία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Γκουαρντιόλα πάντως, εδώ και καιρό είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα υπέγραφε για παραπάνω από ένα χρόνο, όμως φαίνεται πως από το περιβάλλον του διέρρευσε -σύμφωνα με τον Τύπο- πως η τελική του απόφαση είναι να απέχει για ένα χρόνο από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά τον διάδοχό του στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», τρία είναι τα ονόματα που εμφανίζονται ως τα επικρατέστερα. Πρόκειται για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Γαλλίας, Λοράν Μπλαν, ο οποίος στο παρελθόν και ως ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί με τα χρώματά της. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται μετά το EURO 2012 και ήδη δείχνει μια πολύ καλή περίπτωση.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα ίσως ο υποψήφιος εκείνος που έχει την… ευχή του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος πρόσφατα τον είχε χαρακτηρίσει ως τον κορυφαίο προπονητή που εργάζεται αυτήν τη στιγμή στην Ισπανία. Ο προπονητής της Μπιλμπάο, ιδιόρρυθμος ως χαρακτήρας, αλλά απίστευτα εργατικός και ευρηματικός σε θέματα τακτικής, έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα με τους Βάσκους, τους οποίους φιλοδοξεί να στείλει στον τελικό του φετινού Europa League.

Τρίτος και… ελληνικότερος υποψήφιος είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, για τον οποίο δεν αποκλείεται ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό νε μην είναι η τελευταία καλή είδηση της χρονιάς. Το όνομά του «έπαιξε» δυνατά τις τελευταίες μέρες, ενώ πέρα από το βιογραφικό του (και το πέρασμα του ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσα) μπορεί να ελπίζει και λόγω της στενής φιλικής του σχέσης με τον τεχνικό διευθυντή των Καταλανών, Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Όπως είναι φυσικό, όσο περνάει η ώρα θα φουντώνουν τα σενάρια διαδοχής στα οποία η«Sport» και «Mundo Deportivo» εμπλέκουν ακόμη τους Λουΐς Ενρίκε, Γιόακιμ Λεβ και Αντρέ Βίλας Μπόας, αλλά και τον βοηθό του Γκουαρντιόλα, Τίτο Βιλανόβα.

Μάλιστα η δεύτερη στην ηλεκτρονική της έκδοση πραγματοποιεί ψηφοφορία για τον διάδοχό του με τον Μπιέλσα να συγκεντρώνει το 50% των προτιμήσεων, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε με 3% των ψήφων.

Νικόλας Ακτύπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.