Στα γραφεία της εφημερίδας του, “Παρασκευή και 13” στο Κολωνάκι συνελήφθη ο Αιμίλιιος Λιάτσος. Προηγήθηκε η μήνυση που υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής, η σύζυγος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη.

Η Ε. Τζούλη υπέβαλε τη μήνυση, μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας και που αφορά στην απαγόρευση της αναφοράς του ονόματός της.

Η “Παρασκευή και 13” είχε, σε ρεπορτάζ της, προ περίπου δύο εβδομάδων, εμπλέξει την κ. Τζούλη σε άλλη υπόθεση.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος και αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς να ασκηθεί ποινική δίωξη.

 

Κρύβεται πίσω από την γυναίκα του και έχετε το θράσος να με λέτε εμένα μπουμπούκο; Η μήνυση δεν έγινε καν για το περί Γεωργαλά δημοσίευμα..

 

Τώρα συλλαμβάνεται ο Λιάτσος για τήν συκοφαντία του Παρασκευή και 13 με απόφαση τής δικαιοσύνης. Τέλος συκοφάντες ,έρχονται οι πλαστογράφοι

Την  Παρασκευή, η εφημερίδα φιλοξένησε συνέντευξη του “υπουργού” της χούντας, Γεωργαλά, ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων για τον Πάνο Καμμένο:

“Με επισκέφθηκε στις 26 Μαϊου το 2011 φέρνοντας ένα εικόνισμα του Αγίου Νικολάου που είχε τυπώσει το υφυπουργείο Αιγαίου και μια τούρτα. Εκεί συμφωνήσαμε να του δώσω μία μελέτη που είχα κάνει για την κρίση και τον τρόπο αντιμετώπισής της για να τη χρησιμοποιήσει κατά βούληση. Να τη βγάλει βιβλίο με το όνομά του ή όπως αλλιώς νομίζει αυτός”.

Ο κ. Γεωργαλάς υποστηρίζει πως είχε κλείσει συμφωνία με τον Καμμένο για την έκδοση βιβλίου του. Η συμφωνία περιλάμβανε και το ποσό των 10.000 ευρώ το οποίο θα έδινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αντ’ αυτού του έδωσε μόνο 2.500 ευρώ και μετά εξαφανίστηκε, όπως υποστηρίζει ο Γεωργαλάς.

Η αναφορά του κ. Γεωργαλά στον Πάνο Καμμένο, ήταν αυτή που προκάλεσε τη σύλληψη του Αιμ. Λιάτσου.

Οξύτατες αντιδράσεις από ΝΔ και ΛΑΟΣ

Η σύλληψη του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, επιτέθηκε στον κ. Καμμένο κατηγορώντας τον ότι “ποινικοποιεί απροκάλυπτα σήμερα την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών”.

Ο κ.Μιχελάκης υποστηρίζει ότι ο κ. Καμμένος «επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους» και αναφέρει ότι είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του.

“Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με τον θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ.Μιχελάκης.

Απαντώντας στον κ. Μιχελάκη ο εκπρόσωπος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Τέρενς Κουίκ τόνισε τα εξής:

“Οι ηθικοί αυτουργοί της λάσπης και της πλαστογραφίας, αποκαλύφθηκαν. Το λόγο έχει ξανά η Δικαιοσύνη”.

Ο ΛΑΟΣ μέσω του γραφείου Τύπου, ανέφερε ότι “η σύλληψη του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου για δημοσίευση συνεντεύξεως, πλήττει βαριά την ελευθερία του λόγου” και υποστηρίζει ότι “οι αποκρουστικές μέθοδοι της δεκαετίας του ΄80 δεν μπορούν παρά να εκληφθούν ως εκδίκηση”.

Τέλος παρέπεμψε στην ΕΣΗΕΑ αναφέροντας ότι “η Ένωση Συντακτών, είμαστε σίγουροι, ότι αντιλαμβάνεται τις συνοδές συνέπειες αυτών των ενεργειών για το δημοσιογραφικό λειτούργημα”.

Στέλιος Μπαμιατζής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.