Ισπανικός εμφύλιος θα είναι τελικά ο τελικός του Europa League που θα γίνει στις 9 του Μάη στο Βουκουρέστι. Και αυτό γιατί η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας που ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να σπάσει το ισπανικό «κατεστημένο» ηττήθηκε με 3-1 στο 88′ στο Μπιλμπάο και έτσι δεν της έφτασε το 2-1 της Πορτογαλίας. Οι Βάσκοι θα έχουν αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης που μετά το 4-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν», νίκησε 1-0 τη Βαλένθια και μέσα στο «Μεστάγια» και πέρασε πανάξια στον τελικό της διοργάνωσης.

Το άξιζε ο Γιορέντε…

Ο Γιο(ρεντε)ς της πρόκρισης!Με γκολ του Φερνάντο Γιορέντε στο 88ο λεπτό, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 3-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League. Ο ηγέτης των Βάσκων «μίλησε» όταν όλοι πίστευαν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα (1-2).

Ο Σουσαέτα στο 17΄ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο Ρίκι Φαν Φόλφσβινκελ ισοφάρισε στο 44΄, αλλά αμέσως μετά (+45΄) ο Ιμπάι Γκόμεθ έγραψε το 2-1 στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Το δοκάρι του Αμορεμπιέτα στο 52΄ «ταρακούνησε» τη Σπόρτινγκ, που όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο (δοκάρι) δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Ινσούα.

Ο Γιορέντε όμως έδωσε τη λύση κι έτσι η Αθλέτικ φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς επιστρέφει σε τελικό μετά από 35 χρόνια. Το 1977 είχε ηττηθεί από τη Γιουβέντους, αλλά φιλοδοξεί ότι δεν θα συμβεί το ίδιο στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι, με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Σουσαέτα, Ερέρα (+90΄ Ινίγκο Πέρες), Χάβι Μαρτίνες, Ιμπάι Γκόμες (+90΄ Τοκέρο), Μουνιαΐν (90΄ Εκίσα), Γιορέντε.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. (Ρικάρντο Σα Πίντο): Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Ζαντάο, Ινσούα, Φερνάντες (46΄ Καρίσο), Σχάαρς, Αντρέ Μάρτινς, Περεϊρίνια (63΄ Χέφρεν), Καπέλ, Φαν Βόλφσβινκελ.

Και όμως… η Μαδρίτη πάει τελικό

Τείνει να γίνει συνήθειαΜπορεί η Ρεάλ το προηγούμενο βράδυ να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Champions League στο Μόναχο, όμως, 24 ώρες αργότερα, η πόλη πανηγύρισε την πρόκριση της Ατλέτικο στον αντίστοιχο τελικό του Europa League. Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν τη Βαλένθια 1-0 στο «Μεστάγια» και προκρίθηκαν, έχοντας βέβαια βαριά… κληρονομιά το υπέρ τους 4-2 του πρώτου αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Το εξαιρετικό γκολ του Αντριαν Λόπεθ στο 60΄ «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς κι έτσι η κάτοχος του τίτλου του 2010 επιστρέφει σε τελικό δύο χρόνια αργότερα.

Η Ατλέτικο θα διεκδικήσει το τρόπαιο στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Τον τελικό θα χάσει ο Τιάγκο Μέντες, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 79΄.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Έμερι): Άλβες, Ραμί, Μπαραγάν, Ρικάρντο Κόστα, Ζόρντι Αλμπα, Παρέχο (68΄ Τίνο Κόστα), Αλμπέλδα, Φεγκούλι, Κανάλες (59΄ Ματιε), Ζόνας (57΄ Αντουρίθ), Σολντάδο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μιράντα, Σουάρεθ (46΄ Γκάμπι), Τιάγκο, Αρντά Τουράν (74΄ Σάλβιο), Φαλκάο, Χουανφράν, Ντιέγκο (84΄ Κόκε), Αντριάν.

ΔΟΛ -ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.