Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πολύ πιο φθηνός ο Έλληνας εργαζόμενος…

Απρίλιος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου διαμορφώθηκε το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat!

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιμένουν να μας κουνάνε το δάχτυλο και να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως πρέπει να μειωθεί το κόστος εργασίας στη χώρα για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική, η ίδια η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία διαψεύδει κάθε τους επιχείρημα, αποδεικνύοντας πως αν το μόνο κριτήριο ανάπτυξης ήταν η … μείωση των εσόδων των εργαζομένων η Ελλάδα θα ήταν σήμερα οικονομική υπερδύναμη στη Γηραιά Ήπειρο!

Με βάση τα επίσημα στοιχεία λοιπόν, το 2010 το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας διαμορφώθηκε στην μεν Ευρωπαϊκή ένωση των 27 στα 22,5 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 26,9 ευρώ. Τουναντίον στην Ελλάδα το μέσο κόστος εργασίας ανά ώρα απασχόλησης διαμορφώθηκε στα 17,5 ευρώ πάντα για την οικονομική χρήση του 2010. Με δυο λόγια διαμορφώθηκε κατά πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σε … χαοτική απόσταση σε σχέση με το μέσο κόστος των υπολοίπων εταίρων μας στη ζώνη του ευρώ.

Πάντα με βάση την Eurostat το 2011το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ διαμορφώθηκε στα 23,1 ευρώ, ενώ στην Ευρωζώνη στα 27,6 ευρώ.

This entry was posted on Πέμπτη, Απρίλιος 26th, 2012 at 11:19 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply