Τι πρέπει να κάνουν όσοι από λάθος δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγουςΤο θέμα των εκλογέων που δεν θα είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ρυθμίζει, με σχετική διάταξη, το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, οι εκλογείς που, χωρίς να έχουν στερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται, για οποιαδήποτε άλλη αιτία, στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων του οποίου είναι γραμμένοι.

Όσοι, λοιπόν, είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια των δήμων αλλά όχι στους εκλογικούς καταλόγους, θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι και το κλείσιμο των καλπών, στις 6 Μαΐου να απευθυνθούν στους δήμους όπου είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι εγγεγραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων και όχι στα δημοτολόγια του δήμου της χώρας μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό που βεβαιώνει την εν λόγω εγγραφή τους.

Επισημαίνεται πως δεν θα χορηγούνται πιστοποιητικά εγγραφής στα δημοτολόγια ή τα μητρώα αρένων στους εγγραφέντες σε αυτά μετά την 29η Φεβρουαρίου 2012. Σε περίπτωση που εκ παραδρομής δεν έχουν συμπεριληφθεί οι νέοι εκλογείς, δηλαδή οι γεννηθέντες το έτος 1994, σε αυτούς θα χορηγείται πιστοποιητικό παραλειφθέντος. Με το εν λόγω πιστοποιητικό οι εκλογείς θα προσέρχονται στην εφορευτική επιτροπή προκειμένου να ψηφίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.