Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Περισσότερα από 20 Νοσοκομεία βάζουν λουκέτο το 2013

Απρίλιος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σύσκεψη με τους Γερμανούς για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια στο υπουργείο Υγείας

Περισσότερα από 20 Νοσοκομεία βάζουν λουκέτο το 2013Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος δήλωσε νωρίτερα ότι για το 2012 υπάρχουν χρήματα, αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση των Νοσοκομείων το 2013, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανάπτυξη της χώρας. Σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού, από τα 132 Νοσοκομεία του ΕΣΥ, δεν αποκλείεται το 2013 να κλείσει το 20%.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις υποχρεώσεις του στα Νοσοκομεία. Αυτά θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν νοσήλια από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θα αδυνατεί να τα καταβάλλει.

Στο μεταξύ, στις 2.30 μμ ξεκινά στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τρόπους εφαρμογής των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) _ αφορά τον τρόπο τιμολόγησης της νοσηλείας των νοσηλευόμενων ασθενών _ και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Πάντως, για να μην νιώθουν οι Ελληνες μειονεκτικά ως λαός, να αναφέρουμε ότι η Γερμανία εισήγαγε τα ΚΕΝ το 2003 και το σύστημά της μπόρεσε να ισορροπήσει το 2010.

Μιας λοιπόν και ισορρόπησε το σύστημα και λειτουργεί κανονικά έκτοτε, η ελληνική πλευρά ζητεί βοήθεια από την γερμανική σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιοι του γερμανικού υπουργείου Υγείας θα επισκεφθούν αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή, το ΚΑΤ και το Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου». Τα δύο Νοσοκομεία τους τα υπέδειξαν οι αρμόδιοι του ελληνικού υπουργείου Υγείας, καθώς οι ορθοπεδικές και γυναικολογικές επεμβάσεις είναι καλύτερα κοστολογημένες.

Στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Απρίλιος 25th, 2012 at 17:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply