Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Γρεβενά: Εκδήλωση για το «Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς» και το «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα»

Απρίλιος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση, με αφορμή την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για τη συμμετοχή του Α.Π.Θ. στην ίδρυση και λειτουργία των δύο (2) μεγάλων καινοτόμων έργων του Δήμου Γρεβενών, του «Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς» (ΚΕ.ΠΑ.Μ.) και του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα» (Ε.Α.Π.Ο.).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στο Δημοτικό Κατάστημα, παρουσία του Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μυλόπουλου, του Αντιπρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Ιωάννη Παντή και του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, καθηγητή Σπύρου Παυλίδη.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

  • Η κα Τσουκαλά Ευαγγελία, αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. με θέμα: «Παλαιοντολογία: εναλλακτική πρόταση για Ανάπτυξη στα Γρεβενά».
  • Ο κος Ιωάννης Σειραδάκης, καθηγητής Αστρονομίας Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. με θέμα: «Αστρονομία: Το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα» και
  • Ο κος Ευάγγελος Βλάχος, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Γεωλογίας με θέμα: «Γρεβενά μετά το 2014: Μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για παιδιά και ενήλικες»

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 οι προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς και στην περιοχή στην οποία  θα ιδρυθεί το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα.

This entry was posted on Τετάρτη, Απρίλιος 25th, 2012 at 18:44 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply