http://media.megatv.com/filesystem/images/20120424/engine/still_1138627_type12250.jpgΣτις αρχές Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Αμέσως μετά σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Newsit.gr, θα προχωρήσει η δημιουργία δεύτερου κέντρου στη Δεσκάτη Γρεβενών.

Ο δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος ζήτησε τη δημιουργία του κέντρου στην περιοχή εκτιμώντας ότι θα φέρει οικονομικά οφέλη, όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο ρ/σ “ΒήμαFM” .

Εν τω μεταξύ, στη λίστα για εθελοντικό επαναπατρισμό, βρίσκονται μέχρι τώρα 5.000 παράνομοι μετανάστες, όπως δήλωσε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς. Παράλληλα τόνισε ότι Πακιστανοί και Αφγανοί είναι εγκλωβισμένοι σε αυτές τις λίστες αναμονής καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν όλοι και να προχωρήσει άμεσα ο επαναπατρισμός τους.

Πέρσι επαναπατρίστηκαν 1.200 άτομα ενώ φέτος έχουν επαναπατρισθεί, μέχρι σήμερα, 2.500 άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.