Σχηματίστηκε δικογραφία για τον Γ. Κουρή και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα - Φωτογραφία 1Συνελήφθη σήμερα στο Ψυχικό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ψυχικού, ο 75χρονος γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο των Media Γ. Κουρής, για μη καταβολή χρεών της εταιρείας του, Κουρής Ε.Π.Ε προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγηθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του, που είναι απλήρωτοι, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και με το που βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο άρχισαν να του φωνάζουν:
“Αφεντικούλι σε στηρίζουμε, μην πληρώσεις μια, κουράγιο, καλή διασκέδαση, καλή διαμονή, δώστε του κι ένα περγαμόντο, καλό ψόφο” κλπ.

Να πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά:
Λίγο μετά τις 12:30 άνδρες της Ασφάλειας του Π. Ψυχικού οδήγησαν στο τμήμα τον Γ. Κουρή

Αρχικά, ο γνωστός εκδότης προσήχθη από τους αστυνομικούς στο Τμήμα Ασφαλείας ώστε να γίνει έλεγχος αν υπάρχουν ενεργά χρέη προς το Δημόσιο.

Με χειροπέδες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Φτάνοντας στην εισαγγελία ο Κουρής έδειξε επιδεικτικά τις χειροπέδες του και είπε:
“Μόνο οι κλέφτες ντρέπονται να φοράνε χειροπέδες. Στους πολιτικούς που κλέβουν δεν φοράνε χειροπέδες. Μόνο σε αυτούς που δουλεύουν και δημιουργούν. Τόσο μαλάκες είναι. Με έπιασαν για 307.000 ευρώ για ΦΠΑ. Το δημόσιο όμως μου χρωστάει 15 δις δραχμές. Μου χρωστάνε, δεν τους χρωστάω.”

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για χρέη πρός το δημόσιο και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο εκδότης προσήχθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 75.000 ευρώ.
Αργότερα, έγινε γνωστό από την αστυνομία πως η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για χρέη 307.000€ της Κουρής ΕΠΕ προς το Δημόσιο, ενώ ερευνώνονται και οι υπόλοιπες εταιρίες του κ. Κουρή.

Η πρωτοβουλία της κίνησης ανήκει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.