Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι τσιγάρο, τι χαβιάρι στη Νέα Ζηλανδία

Απρίλιος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εδώ και αρκετά χρόνια, το κάπνισμα βρίσκεται υπό διωγμό, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλού με επιτυχία, αλλού με αποτυχία.

Και ενώ κάποια κράτη προσπαθούν να κάνουν τους καπνιστές να αηδιάσουν με την βλαβερή τους συνήθεια και άλλα απλά ποινικοποιούν το κάπνισμα, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε κάτι το πιο ριζοσπαστικό. Να ανεβάσει την τιμή του πακέτου των τσιγάρων, στα $100 έκαστο!

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επιμένει να κάνει την χώρα «smoke-free» μέχρι το 2020, και για αυτό συζητάει πολλές ιδέες.

Αυτή, που θέλει τα τσιγάρα να γίνονται πανάκριβα, μοιάζει να κερδίζει το περισσότερο έδαφος, αν και πολλοί, ακόμη και μέσα στη κυβέρνηση θεωρούν την επιτυχία της αβέβαιη και την όλη ιδέα μη ρεαλιστική.

Προς το παρόν, το πιο πιθανό είναι τα τσιγάρα να φτάσουν στα $60 το πακέτο μέσα στα επόμενα χρόνια, αν και ο πρωθυπουργός  John Key, ανησυχεί πως αυτό το μέτρο ίσως να προκαλέσει μια  μαύρη αγορά.

news.sky.com

 

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 24th, 2012 at 16:47 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply