Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχεται εθελουσία στον ΟΤΕ;

Απρίλιος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού και ύστερα από συνεννόηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας ειδική ρύθμιση ώστε να μην φορολογηθούν με υψηλό συντελεστή οι αποζημιώσεις εργαζομένων που θα έφευγαν με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Έτσι τώρα όλα δείχνουν πως η διοίκηση θα προχωρήσει σε σχεδιασμό εθελουσίας εξόδου μεγάλου μέρους του προσωπικού που βρίσκεται κοντά στη σύνταξη.

Σύμφωνα με το “Βήμα”, πηγές του ΟΤΕ αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων της επιχείρησης, που είτε έχει πιάσει τα όρια της συνταξιοδότησης είτε βρίσκεται κοντά σε αυτήν, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα θετικά το ενδεχόμενο εθελουσίας.
Παλαιότερες εκτιμήσεις όριζαν τον αριθμό των «υποψηφίων» προς εθελουσία έως και τους 2.000 εργαζομένους.

Αν και ακόμη δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων, ο ΟΤΕ προθυμοποιείται να πληρώσει την αυτασφάλισή τους, έως ότου συμπληρώσουν τον απαραίτητο χρόνο ασφάλισης για να μπορέσουν, στη συνέχεια, να βγουν στη σύνταξη. Όπως επισημαίνουν, το δημόσιο δεν επιβαρυνθεί καθόλου από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 24th, 2012 at 10:54 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply