Η Βασίλισσα φόρεσε το… στέμμα της με διπλό στο Καμπ Νου

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε τη νίκη στην Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Καμπ Νου» επί της Μπαρτσελόνα με 2-1 στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Primera Division και ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο στη Βασίλισσα που ξέφυγε με επτά βαθμούς διαφορά από τους Μπλαουγκράνα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κεντίρα έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, ο Αλέξις με τη είσοδό του στον αγώνα ισοφάρισε για τη Μπαρτσελόνα, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο… άφαντος μέχρι εκείνη την ώρα Κριστιάνο Ρονάλντο επανέφερε την τάξη και ουσιαστικά έστεψε τη Ρεάλ πρωταθλήτρια μέσα στο σπίτι της «αιώνιας» αντιπάλου.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε στο 5′ με κεφαλιά του Ρονάλντο, ενώ στο 6′ η Μπαρτσελόνα απάντησε με σουτ του Ντάνι Αλβες αλλά τόσο ο Βαλντές στη πρώτη περίπτωση, όσο και ο Κασίγιας στη δεύτερη, κράτησαν το μηδέν.

Στο 11′ ο Μπενζεμά έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 17′ η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Σάμι Κεντίρα να βρίσκεται στο σωστό σημείο την ώρα που έπρεπε και μετά την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Πέπε και την ασταθή απόκρουση του Βαλντές, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα άγγιξε την ισοφάριση στο 27′ με τον Τσάβι, ο οποίος μετά από ασίστ του Μέσι βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας, αλλά πλάσαρε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το απεθείας σουτ του Τέγιο απέναντι από τον Κασίγιας, πέρασε άουταν και ο νεαρός είχε χρόνο να κάνει ακόμα και κοντρόλ.

Στο 68′ ο Γκουαρντιόλα έριξε στην μάχη τον Αλέξις Σάντσες αντί του Τσάβι και στο 70′ ο Χιλιάνος τον δικαίωσε αφού μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από τον Μέσι και με κάτι σαν προβολή ισοφάρισε για τους Καταλανούς.

Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε λίγο αφού τρία λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Εζίλ και με ωραίο πλασέ να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στη Ρεάλ και τελικά τη νίκη.

FC Barcelona 1-2 Real Madrid CF – Highlights από simaotvgolo12
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Μπουσκέτς, Μαστσεράνο – Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Εζίλ, Γκρανέρο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Αντριάνο (74′ Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (68′ Αλέξις Σάντσες), Τιάγκο, Ινιέστα, Μέσι, Τέγιο (81′ Φάμπρεγας).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (89′ Καγεχόν), Ντι Μαρία (73′ Γκρανέρο), Μπενζεμά (90+ Ιγκουαΐν).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 35ης αγωνιστικής:

Μαγιόρκα-Σαραγόσα 1-0 (33΄ Βίκτορ)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγεκάνο 2-1 (18΄ Σανγκόι, 78΄ Μπίλιτς – 51΄ Λαμπάκα)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (70΄ Σάντσες – 17΄ Κεντίρα, 72΄ Κριστιάνο Ρονάλντο)
Σεβίλλη-Λεβάντε Έναρξη 23:30
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 22/4
Γρανάδα-Χετάφε 22/4
Σανταντέρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 22/4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 22/4
Βαλένθια-Μπέτις 22/4
Οσασούνα-Μάλαγα 23/4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 88 -34αγ.
Μπαρτσελόνα 81 -34αγ.
Βαλένθια 52
Μάλαγα 51
Λεβάντε 48
Οσασούνα 46
Αθλέτικ Μπιλμπάο 45
Ατλέτικο Μαδρίτης 45
Σεβίλη 45
Εσπανιόλ 45
Χετάφε 45
Μαγιόρκα 43 -34αγ.
Μπέτις 42
Ράγιο Βαγεκάνο 40 -34αγ.
Ρεάλ Σοσιεδάδ 39
Γρανάδα 36
Βιγιαρεάλ 36
Σαραγόσα 31 -34αγ.
Σπόρτινγκ Χιχόν 31 -34αγ.
Σανταντέρ 26
* Η 20η αγωνιστική αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Μαΐου.

ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.