Προεκλογική ομιλία στην Κοζάνη
http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/8BD007D21FA0A028A840804117946F25.jpg«Η λύση είναι μία, να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης.

Πρόσθεσε δε, πως δεν αρκούν τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή και χρειάζεται ισχυρή νομιμοποίηση και εντολή, ενώ εκτίμησε πως στην περίπτωση που αποτυπωθεί στις εκλογές η εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε θα έχουμε το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο.

«Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας τείνει τον τελευταίο καιρό -αυτό το βλέπουμε πολύ έντονα- να μετατραπεί σε πρόβλημα δημοκρατίας. Υπάρχει πρόβλημα κυβερνησιμότητας της χώρας. Αν αυτά που βλέπουμε ως εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών πράγματι αποτυπωθούν στην κάλπη στις 6 Μαΐου, τότε η χώρα οδηγείται -λυπάμαι που το λέω- σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε, προτείνει έναν συγκεκριμένο δρόμο για υπέρβαση του Μνημονίου. Είμαστε στη μέση αυτού του δρόμου, πλησιάζουμε προς το τέλος και το 2015 η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της και να βγει από το Μνημόνιο.

«Εμείς προτείνουμε ένα συγκεκριμένο δρόμο με αρχή, μέση -έχουμε περάσει ήδη εδώ και πολύ καιρό τη μέση- και τέλος. Πλησιάζουμε στο τέλος και λέμε ότι μέχρι το 2015 η Ελλάδα μπορεί να στηθεί ξανά στα πόδια της» τόνισε.
Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα αφαιρεθούν σταδιακά έκτακτοι φόροι, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το ειδικό τέλος ακινήτων. «’Οποιος λέει κάτι παραπάνω από αυτά, εν γνώσει των οικονομικών δεδομένων και των αριθμών, παραπλανά τους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών με όσα είπε κατά την περιοδεία του στην ‘Ηπειρο, ότι υπέγραψε μόνο τη νέα δανεική σύμβαση και όχι το δεύτερο Μνημόνιο. «Δεν είναι δυνατόν να υπογράψεις μια δανειακή σύμβαση και όχι τους όρους της» παρατήρησε και τον κατηγόρησε ότι «είναι τραγικά εγκλωβισμένος στη ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία και την κυβερνητική αυτοδυναμία, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Για την Αριστερά τόνισε ότι δεν μπορούν να τα βρουν με τίποτε μεταξύ τους. Στο ΚΚΕ καταλόγισε «επικίνδυνο» αντιευρωπαϊσμό, για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «επαμφοτερίζουσες» και οι μισές τάσσονται κατά του ευρώ, ενώ εξέφρασε την έκπληξη του γιατί άκουσε τον κ. Κουβέλη να μιλάει για επαναληπτικές εκλογές, όπως ο κ. Σαμαράς.

«Και, καλά, ο κ. Σαμαράς έχει στόχο να γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Κουβέλης ποιον στόχο έχει; τη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας;», αναρωτήθηκε και επισήμανε τον κίνδυνο, μέσα από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε πολιτική και αυτή με τη σειρά της να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση.

Με αφορμή και την επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» εναντίον του Πέτρου Ευθυμίου, σημείωσε ότι υπάρχει «τεράστιος κίνδυνος εκφασισμού τη ελληνικής κοινωνίας και είναι όχι απλά κίνδυνος αλλά ντροπή για τη δημοκρατία». Για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου, είπε, ότι δεν πρέπει να μειώνονται τα δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον προβληματισμένο κόσμο του Κινήματος. Αυτούς που είναι θυμωμένοι, οργισμένοι, που ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και τους κάλεσε τις 15 μέρες μέχρι τις εκλογές να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της πολιτικής και ιδεολογικής υπερηφάνειας. Τόνισε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε τα σκληρά μέτρα επειδή ήθελε ή από πολιτικό μαζοχισμό, αλλά επειδή σήκωσε τον «σταυρό του μαρτυρίου» για λογαριασμό όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Τέλος, ευχήθηκε νίκη στο υποψήφιο των σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, στις γαλλικές εκλογές και οριστική νίκη στον β΄γύρο της 6ης Μαΐου.
Δείτε την ομιλία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.