20.000 ασθενείς με Πάρκινσον στην ΕλλάδαΠερισσότεροι από 20.000 Ελληνες πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον και τα συναφή κινητικά νοσήματα. Το γεγονός αυτό προκαλεί σημαντικό κοινωνικό κόστος και γι’ αυτό αποτελεί θεραπευτική πρόκληση, τόσο στα πρώιμα όσο και στα μετέπειτα στάδια της νόσου.

Οι πιο πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν ότι η πρώιμη θεραπεία επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και μειώνει τις θεραπευτικές παρενέργειες στα μετέπειτα στάδια. Ως εκ τούτου, καθίσταται αναγκαία η έγκαιρη και σωστή διάγνωση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας, κ. Ι. Βελέντζα,«στα μετέπειτα στάδια της νόσου που η φαρμακευτική ρύθμιση παύει να είναι αποτελεσματική, χρησιμοποιούνται πλέον επεμβατικές μέθοδοι, όπως η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση και η γαστρική αντλία έγχυσης Duodopa, οι οποίες βελτιώνουν αισθητά, και σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν εξαλείφουν τα κινητικά προβλήματα της νόσου».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ προσφέρει δωρεάν κλινική εξέταση για ασθενείς με Πάρκινσον την Τρίτη 24 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κλινικής Νευροφυσιολογίας του ΥΓΕΙΑ (τηλ. 210-6867475 και ώρες 08.30 – 16.00).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.