Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

20.000 ασθενείς με Πάρκινσον στην Ελλάδα

21 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

20.000 ασθενείς με Πάρκινσον στην ΕλλάδαΠερισσότεροι από 20.000 Ελληνες πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον και τα συναφή κινητικά νοσήματα. Το γεγονός αυτό προκαλεί σημαντικό κοινωνικό κόστος και γι’ αυτό αποτελεί θεραπευτική πρόκληση, τόσο στα πρώιμα όσο και στα μετέπειτα στάδια της νόσου.

Οι πιο πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν ότι η πρώιμη θεραπεία επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και μειώνει τις θεραπευτικές παρενέργειες στα μετέπειτα στάδια. Ως εκ τούτου, καθίσταται αναγκαία η έγκαιρη και σωστή διάγνωση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας, κ. Ι. Βελέντζα,«στα μετέπειτα στάδια της νόσου που η φαρμακευτική ρύθμιση παύει να είναι αποτελεσματική, χρησιμοποιούνται πλέον επεμβατικές μέθοδοι, όπως η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση και η γαστρική αντλία έγχυσης Duodopa, οι οποίες βελτιώνουν αισθητά, και σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν εξαλείφουν τα κινητικά προβλήματα της νόσου».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ προσφέρει δωρεάν κλινική εξέταση για ασθενείς με Πάρκινσον την Τρίτη 24 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κλινικής Νευροφυσιολογίας του ΥΓΕΙΑ (τηλ. 210-6867475 και ώρες 08.30 – 16.00).

This entry was posted on Σάββατο, 21 Απριλίου, 2012 at 09:46 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply