Τον Ιούνιο ο αντικαταστάτης

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είπε και τυπικά το «αντίο» στον Ολυμπιακό ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας του στο «Γ.Καραϊσκάκης» στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έγινε σε συγκινητικό κλίμα για τους «ερυθρόλευκους».

«Του χρόνου δεν θα είμαι εδώ» είπε αρχικά ο Ισπανός προπονητής, που ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ομάδας του, τους παίκτες του αλλά και τους φιλάθλους, ενώ δήλωσε ότι έζησε «αξέχαστες στιγμές». Ξεκαθάρισε ότι οι λόγοι της αποχώρησης του είναι προσωπικοί.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έπλεξε το εγκώμιο του τεχνικού των πρωταθλητών, ζήτησε ως αποχαιρετιστήριο δώρο το νταμπλ, υποστήριξε ότι το κεφάλαιο Βαλβέρδε δεν κλείνει εδώ και τόνισε ότι οι συζητήσεις για νέο προπονητή θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου.

Aρχή με αστεία, τέλος με συγκίνηση

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που αστειευόμενος ανακοίνωσε την παραμονή του Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία για δύο ακόμη χρόνια… Ο Βαλβέρδε πήρε ύστερα το λόγο και εξήγησε:

«Την επόμενη χρονιά δεν θα είμαι προπονητής του Ολυμπιακού κι αυτή είναι δύσκολη μέρα για μένα. Πέρυσι, όταν ανανεώσαμε για ένα χρόνο, είχα πει στον πρόεδρο πως πιθανότατα θα είναι η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα. Είχαμε συμφωνία να μην πούμε τίποτα, πρώτον γιατί ο πρόεδρος ήλπιζε ότι στη διάρκεια της σεζόν θα μου άλλαζε γνώμη και δεύτερον για να μην διαταραχθεί η ηρεμία στην ομάδα. Αυτό το λέω για να δείτε όλοι τη σχέση εμπιστοσύνης που υπήρχε ανάμεσα μας.

Ο πρόεδρος μου είχε προτείνει να ανεώσουμε για τρία, τέσσερα, πέντα χρόνια, ειδικά μετά από δύσκολες στιγμές. Για παράδειγμα μετά το «Χ» στη Δράμα ή την ισοπαλία με την Ξάνθη, όταν μείναμε στο -5 από τον Παναθηναϊκό. Ηταν τεράστια η εμπιστοσύνη που μου έδειχνε, τον ευχαριστούσα γι αυτό, αλλά του επαναλάμβανα πως η απόφασή μου να αποχωρήσω είναι σταθερή.

Περιμέναμε να το ανακοινώσουμε όταν ο Ολυμπιακός θα είχε πετύχει τους στόχους του, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας».

Στη συνέχεια ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στους λόγους που αποχωρεί: «Ο κυριότερος λόγος είναι προσωπικός, επηρεάζει μόνο εμένα. Είναι πράγματα που αφορούν την προσωπική ζωή του καθενός και δεν μπορούν να κουβεντιαστούν σε μία συνέντευξη Τύπου.

Από ‘κει και πέρα, έχω κάνει ένα κύκλο με τον Ολυμπιακό, σε μια ομάδα που απαιτούσε πάντα τη νίκη. Στο ποδόσφαιρο τρία χρόνια είναι πολύς καιρός… Θέλω να σας πω ότι το 2008 που ήρθα εδώ, δεν είχα ιδέα που ερχόμουν και δεν ήξερα τίποτα από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Πάντα αναρωτιόμουν, αν έκανα σωστά ή λάθος και στην αρχή δεν ήξερα την απάντηση. Τώρα ξέρω πως ήταν σίγουρα επιτυχημένη η απόφασή μου».

« Θέλω να κάνω τέσσερις ευχαριστίες: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, υπό δύο οπτικές γωνίες… Πρώτον για την επαγγελματική συνεργασία, κάθως πάντα μου έδειχνε σεβασμό και δεύτερον για το προσωπικό κομμάτι, γιατί πάντα η σχέση μας ήταν σχέση εμπιστοσύνης και μετά από δύσκολες στιγμές.

Δεύτερον, ευχαριστώ τους παίκτες, τους βοηθούς, το τεχνικό προσωπικό, όλους όσοι δούλεουν για την ομάδα. Ολοι έχουν μερίδιο επιτυχίας, όσο και εγώ.

Τριτον θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού. Επρεπε να αντέξουν πως συνήθιζαν έναν προπονητή που έχανε πάντα το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. γελώντας). Μου πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές και στο Καραϊσκάκη και εκτός έδρας (Ντόρτμουντ, Λονδίνο).

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όσους δεν είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έδειξαν σεβασμό στο πρόσωπό μου. Τελειώνοντας, θέλω να ξέρουν όλοι πως όσο ήμουν προπονητής προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα. Σας ευχαριστώ (στα ελληνικά)».

Μαρινάκης: «Ο Ερνέστο είναι πάνω απ’ όλα φίλος»

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που δηλωσε:

«Ο Ερνέστο είναι πάνω απ’ όλα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό που δεν κλείνει σήμερα. Πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Η ομάδα ήταν στην 5η θέση και εκτός Ευρώπης. Με βασικότατο συντελεστή τον Ερνέστο κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε κατά κοινή ομολογία σπουδαίο ποδόσφαιρο, κάναμε καλή πορεία στην Ευρώπη και η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια.

Ο Ερνέστο με την συνολική του παρουσία αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ελπίζω ότι θα είναι καλός πρεσβευτής, όπου κι αν βρεθεί, για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Η συμφωνία μας από την αρχή ήταν για δύο χρόνια και μέσα σ αυτό το διάστημα γίναμε και καλοί φίλοι. Και σαν φίλος και σαν φίλαθλος σέβομαι απόλυτα την απόφασή του.

»Μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με μπάτζετ, με χρήματα, με συμβόλαια, ούτε έχει να κάνει με τυχόν συμφωνίες του με άλλες ομάδες. Είναι μια απόφαση που παίρνει για προσωπικούς λόγους και την σεβόμαστε όλοι. Ελπίζω ο αποχαιρετισμός να γίνει σε επίσημο παιχνίδι στον τελικό και να συνοδευτεί με κατάκτηση του νταμπλ.

Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί του και η πόρτα είναι πάντα ανοικτή. Θα χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλες του, και τις πολλές συζητήσεις που έχουμε κάνει μαζί του ώστε να επιλέξουμε τον επόμενο προπονητή. Θα ξαναμιλήσουμε για το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό στις αρχές του Ιουνίου. Ο,τι γράφεται, δεν ισχύει και επαναλαμβάνω πως θα ασχοληθούμε μ αυτό στις αρχές Ιουνίου.

Οσον αφορά επόμενη μέρα επειδή κάποιοι ανησυχούν, θα κάνω ότι χρειαστεί για να γίνει η ομάδα καλύτερη. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίζουμε ως τώρα, με στόχο να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Εκ μέρους του Ολυμπιακού ευχαριστώ τον Ερνέστο για τις χρυσές σελίδες που έγραψε για τη μεγαλύτερη ποδοσφαρική ομάδα στην Ελλάδα».

www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.