Δραματικό φινάλε και προβάδισμα για τους γηπεδούχους

Ο Φαλκάο ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάςΚαι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης θα βρισκόταν από το βράδυ της Πέμπτης στον τελικό του Europa League, η Βαλένθια κατάφερε να μπει ξανά στην κούρσα της πρόκρισης με τη λήξη του μεταξύ τους ημιτελικού. Στον πρώτο ισπανικό «εμφύλιο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν των «νυχτερίδων» με 4-2 στην Μαδρίτη, μολονότι μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είχαν το προβάδισμα με 4-1. Στον άλλο ημιτελικό, η Σπόρτιγκ Λισαβόνας έκανε την ανατροπή και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης με 2-1 επί της ΑΘλέτικ Μπιλμπάο.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2-1

Ολική επαναφορά! (video)Οι Πορτογάλοι που μέχρι το 76ο λεπτό βρίσκονταν πίσω στο σκορ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μέσα σε πέντε λεπτά έφεραν τα πάνω κάτω με τους Ινσούα (76′) και Ντιέγκο Καπέλ (80′) κι επικράτησαν με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (26/04) στον Σαν Μαμές, εκεί όπου η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα θα έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν στο 54′ με τον Αουρτενέτσε, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Αμορεμπιέτα είχε σουτ στο δεξί δοκάρι του Πατρίσιο.

Sporting Lissabon 2 – 1 Athletic Bilbao… από Futbol2101
Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. (Ρικάρντο Σα Πίντο): Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Ζαντάο, Ινσούα, Καρίσο (68′ Καρίγιο), Σάαρς, Αντρέ Μάρτινς (76′ Ρούμπιο), Ιζμαΐλοβ, Καπέλ (84′ Ονιέβου), Φαν Βονκσβίνκελ.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Εκίθα, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Σουσαέτα (84′ Γκόμες), Ερέρα (73′ Σαν Χοσέ), Ντε Μάρκος, Μουνιαΐν, Γιορέντε.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 4-2

Μια κούπα με… Φαλκάο! (video)Η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε 4-2 τη Βαλένθια στο «Βιθέντε Καλντερόν» με πρωταγωνιστής τον Ρανταμέλ Φαλκάο που σκόραρε δύο φορές, στο 18′ και το 78′. Ετσι, ο Κολομβιανός είναι πρώτος σκόρερ και στη φετινή διοργάνωση με 10 γκολ, μετά τα 17 που είχε πετύχε πέρσι με την Πόρτο.

Ο Μιράντα στο 49′ και ο Αντριάν Λόπεθ στο 54′ πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα των «ροχιμπλάνκος» που έχουν το σαφές προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

Το γκολ με το οποίο ο Ρικάρντο Κόστα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις αφήνει πάντως ελπίδες στις «νυχτερρίδες». Ο Ζόνας είχε ισοφαρίσει προσωρινά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Και στις δύο περιπτώσεις οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για τον αριθμό των λεπτών των καθυστερήσεων που κράτησε ο Σκωτσέζος διαιτητής.

Atletico Madrid Vs Valencia 4-2, 2012 (Europa… από red_wing_21
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε):
Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Ντομίνγκεθ, Λουίς Φιλίπε, Σουάρεθ, Γκάμπι, Ντιέγο (88′ Περέα), Τουράν (81′ Τιάγκο), Αντριάν Λόπεθ (90′ Σάλβιο), Φαλκάο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Έμερι): Άλβες, Ρ. Κόστα, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Ζόρντι Άλμπα (72′ Πιάτι), Τοπάλ, Τ. Κόστα, Ματιέ, Φεγκούλι (72′ Κανάλες), Ζόνας (88′ Αντούριθ), Σολδάδο.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.