Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνει στα Γρεβενά  αναδρομική έκθεση αφίσας του ΚΕΘΕΑ υπό τον τίτλο Happy Rebirthday με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες Ουσίες Γρεβενών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», από23 έως 28 Απριλίου 2012.

Παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία  μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρέρχονται πληροφορίες και θα πραγματοποιούνται ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα την απεξάρτηση σε μαθητές, γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου  Γρεβενών

Διάρκεια: 23 – 28 Απριλίου 2012

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά: 10.00 – 14.00 και απογεύματα

Σάββατο: 10.00 – 14.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η αίθουσα της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση του Δήμου Γρεβενών

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα στα τηλέφωνα 2410 251853 & 2410 251839 και με το Κέντρο Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες Ουσίες Γρεβενών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στο τηλέφωνο 2462087092.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ       ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.