«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους άλλους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. «Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

Επίσης, επανέλαβε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία και ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό, λέγοντας: «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές για τους «πολιτικούς εκείνους που μας έλεγαν ότι έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Ακη Τσοχατζόπουλο» και αναρωτήθηκε: «Τι έχουν να μας πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι, παλαιοί και νέοι συναγωνιστές.

»Σήμερα, εδώ βρίσκονται αι «γενεαί πάσαι» της Παράταξής μας, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

»Παλαίμαχοι μαζί με νέους – κι όλοι μάχιμοι. Πάντα μάχιμοι! Σε όλα τα προσκλητήρια του αγώνα για την Παράταξη και τις ιδέες της.
Για τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που μας γαλούχησαν.

»Και για τις ιδέες της Πατρίδας, που μας συνδέουν με την αδούλωτη ψυχή του Έθνους μας. Που σήμερα δοκιμάζεται, όπως έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Αλλά δεν γονατίζει.

»Το μήνυμά μας σήμερα στον ελληνικό λαό είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Κι από αυτό το μήνυμα ξεδιπλώνονται οι διαφορές μας με τους άλλους.  Με όλους τους άλλους:

»- Άλλοι κερδοσκοπούν στην αποτυχία της Ελλάδας.
Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο πλούτο. Και θα τα καταφέρει – αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μας διαφορά.

»- Άλλοι θέλουν να κρατήσουν ακέραιες τις αιτίες της κακοδαιμονίας: τον κρατισμό, τους κομματικούς στρατούς, το σπάταλο κράτος, την άδικη φορολογία, τις άδικες περικοπές στους αδύναμους.

Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα! Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη μας διαφορά.

»- Άλλοι συνεχίζουν το λαϊκισμό, που κατέστρεψε τη χώρα.
Εμείς απορρίπτουμε το λαϊκισμό, και λέμε στο λαό την αλήθεια. Αυτά μπορούμε να κάνουμε, έτσι θα τα καταφέρουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας δώσει τη δύναμη – αυτή είναι η τρίτη διαφορά μας με όλους τους άλλους.

»- Άλλοι σπέρνουν την απελπισία και την ηττοπάθεια.
Εμείς δίνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας – αυτή είναι η τέταρτη διαφορά μας.

»- Άλλοι λένε λόγια παχιά, ή λόγια μισαλλοδοξίας.
Εμείς έχουμε Σχέδιο. Το ξέρει αυτό ο Ελληνικός λαός. Άλλωστε, πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Κι αυτό ακριβώς – το σχέδιο που εμείς έχουμε και οι άλλοι όχι – είναι η πέμπτη διαφορά μας από τους άλλους.

»Με δύο λόγια: Αλλοι σπέρνουν το φόβο, τη μοιρολατρία, την απελπισία. Εμείς φέρνουμε μήνυμα Αισιοδοξίας και Ελπίδας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας.

»Φίλες και φίλοι,

»Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Μπορεί κάποιες φορές η Ευρώπη να μας απογοήτευσε. Να μην ήταν εκείνη που είχαμε όλοι μας οραματιστεί. Να μην ήταν όπως την οραματίστηκαν οι πατέρες της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αλλά εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

»Και δεν διστάζουμε να διαφωνήσουμε με τους εταίρους μας, όταν το επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Όπως δεν διστάζουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.

»- Είμαστε η Παράταξη της Ανάπτυξης, αλλά είμαστε και η Παράταξη της κοινωνικής συνοχής.
»- Είμαστε η Παράταξη της Ευρώπης, αλλά είμαστε και η Παράταξη που δίνει προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον.
»Με δύο λόγια είμαστε η μεγάλη πατριωτική Παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

»Όλοι εμείς γαλουχηθήκαμε σε αυτές τις ιδέες. Δώσαμε μάχες γι’ αυτές τις ιδέες. Ενάντια στην ηγεμονία των αριστερών απόψεων στα πανεπιστήμια. Κι ενάντια στις πρακτικές του ΠΑΣΟΚικού κρατισμού στην κοινωνία.

»Επί χρόνια λέγαμε ότι το άσυλο στα Πανεπιστήμια ήταν παράγοντας ανωμαλίας. Και υπονόμευε τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, δεν τις προστάτευε. Αυτοί που τότε μας έβριζαν ήλθαν τώρα στα λόγια μας. Και ψήφισαν μαζί μας – υπό την πίεσή τη δική μας – να καταργηθεί το άσυλο. Βέβαια, αυτό έγινε στα χαρτιά. Στην πράξη εξακολουθούν τα πανεπιστήμια να είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων. Μετά την 6η Μαΐου θα πάψουν να είναι.

»Επί χρόνια η παράνομη μετανάστευση σάρωσε τις πόλεις και την ύπαιθρο της Ελλάδας. Όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, γινόταν στόχος απίστευτων ύβρεων. Τώρα, εμείς πρώτοι είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Και κανείς δεν τολμάει πια να πει το παραμικρό, γιατί η κοινωνία είναι 100% με το μέρος μας. Μετά την 6η Μαΐου κι αυτή η υπόσχεση θα αρχίσει να πραγματοποιείται. Που δεν είναι μόνο δική μας υπόσχεση. Είναι και λαϊκή επιταγή.

»Είμαστε η Παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Συνεχίζουμε τις μάχες για τα ιδανικά μας. Η τωρινή – η εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου – είναι η πιο μεγάλη. Γιατί νίκη της Παράταξης θα σημάνει το τέλος του κρατισμού, το τέλος της ψευτο-ηγεμονίας των αριστερών ιδεών – το τέλος των κομματικών στρατών.

»Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελίωσε μια σύγχρονη Δημοκρατία το 1974. Ύστερα την στρέβλωσαν όσο μπορούσαν. Μετά τη νίκη μας, την 6η Μαΐου, η Δημοκρατία θα ανανεωθεί και η κοινωνία θα αναπνεύσει. Ο δρόμος από κει και ύστερα θα είναι δύσκολος και ανηφορικός. Αλλά ο Ελληνικός λαός θα μπορεί πάλι να ελπίζει.

»Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται, σήμερα, τέσσερα πράγματα: την Ανάκαμψη, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα.

Αλλά για να τα εγγυηθούμε όλα αυτά πρέπει να λυθούν τα χέρια μας. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μαζί με αυτούς που την έβαλαν στην κρίση.

Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τη χώρα από τον κρατισμό και τη διαφθορά, μαζί με αυτούς που έφεραν τον κρατισμό και προστάτευαν τη διαφθορά.

Ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που μας έλεγαν ότι κυνηγάμε τον… αθώο Άκη Τσοχατζόπουλο και πρέπει να του ζητήσουμε συγγνώμη;

Φίλες και φίλοι,
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να αλλάξει.
Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να την κυβερνήσουμε και να την αλλάξουμε.
Να την κυβερνήσουμε με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού.
Και να την αλλάξουμε με την ισχυρή πλειοψηφία που θα μας δώσει.

Υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε.
Κι υπάρχουν κι άλλοι, που πολεμάνε εμάς, για να δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και μην αλλάξει τίποτε.
Πασχίζουν μάταια, όμως.

Στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια. Δεν αρέσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια.
Οι Έλληνες ζητάνε δύο πράγματα: Αλήθεια και Ελπίδα.

Εμείς τους λέμε την Αλήθεια. Και τους προσφέρουμε Ελπίδα.
Κι αυτά τα δύο συνοψίζονται σε μία φράση. Που δεν είναι απλώς σύνθημα: είναι η βαθιά πεποίθηση όλων μας: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Όταν σας βλέπω σήμερα πλάι-πλάι, τους παλιούς με τους νέους ΟΝΝΕΔίτες, του παλιούς με τους νέους ΔΑΠίτες, είμαι βέβαιος ότι θα τα νικήσουμε.  Κι είμαι ακόμα πιο βέβαιος, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Σας ευχαριστώ»

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.