Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

EURO 2020: Κατέθεσε επίσημα υποψηφιότητα η Τουρκία

18 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Τουρκία θα είναι και επίσημα υποψήφια για τη διοργάνωση του EURO 2020, αφού κατέθεσε χθες τον φάκελο υποψηφιότητάς της.

Την επιθυμία για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης είχε εκφράσει και δημόσια σε ομίλια του ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από ένα μήνα στο συνέδριο της UEFA, που είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να αναλάβει τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως αυτή του 2016, που κατέληξε όμως στη Γαλλία μόλις για μια ψήφο παραπάνω.

Παράλληλα, όμως, με το EURO 2020 η Τουρκία θέλει να αναλάβει και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο μια χώρα να φιλοξενήσει δύο τόσο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις το ίδιο καλοκαίρι και, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αν αποφασίσει να αποσύρει την υποψηφιότητα της για τους Ολυμπιακούς, θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει τη διοργάνωση του EURO 2020.

O πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, ανέφερε σχετικά σε γραπτή δήλωσή του: «Η κατασκευή καινούργιων σύγχρονων γηπέδων, που θα υποστηριχτεί από την κυβέρνηση, σε πόλεις σε όλη την χώρα και η αναβάθμιση των οδικών δικτύων είναι από τα βασικά “όπλα” της υποψηφιότητάς μας».

 

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Απριλίου, 2012 at 12:11 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply