Η ατάκα του Λίνεκερ ακούγεται κλισέ αλλά απόψε στο Μόναχο βρήκε την απόλυτη εφαρμογή! Η Μπάγερν Μονάχου με τέρμα του Μάριο Γκόμες στο 90ο λεπτό του αγώνα, νίκησε 2-1 την Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Αν αυτό θα είναι αρκετό, θα αποδειχθεί στην Μαδρίτη σε μία εβδομάδα όπου θα γίνει η ρεβάνς.

Οι Βαυαροί με πάθος, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και ένα γκολ στο φινάλε- το άξιζαν με βάση την εικόνα τους – έβαλαν φρένο στην πορεία της «βασίλισσας» συνεχίζοντας την παράδοση (9 νίκες, 1 ισοπαλία απέναντι στην Ρεάλ στο Μόναχο). Ο Ριμπερί στο 17ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ ενώ η ομάδα του Μουρίνιο είχε ισοφαρίσει στο 53ο λεπτό με τον Εζίλ.

Προβληματική στην επίθεση η ισπανική ομάδα με τον Ρονάλντο… άφαντο και εγκλωβισμένο στις αλληλοκαλύψεις των Γερμανών στα άκρα. Την επόμενη Τετάρτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η ρεβάνς.


Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε πολύ την απόδοσή της. Με τους Μπενζεμά και Εζίλ να είναι ιδιαίτερα κινητικοί, πίεση την Μπάγερν και μάλιστα στο 7ο λεπτό του αγώνα έφτασε κοντά στο 1-0. Ο Μπενζεμά σούταρε αλλά ο Νόιερ έδιωξε με υπερένταση.

Οι Ισπανοί είχαν πάρει το κέντρο και προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ. Η Μπάγερν όμως, καλά στημένη από τον Χάινκες, είχε εξαιρετικά γρήγορες επιστροφές και πολύ καλές αλληλοκαλύψεις στις πτέρυγες με αποτέλεσμα Ντι Μαρία και Ρονάλντο να μην μπορούν να δημιουργήσουν ή να εκτελέσουν.

Στο 15ο λεπτό η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι και είχε δίκιο καθώς ο Ράμος τράβηξε και έριξε στην περιοχή τον Ριμπερί που είχε φτάσει σε θέση βολής. Ο Γουέμπ έδειξε παίζετε….Μόλις δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή αντίδραση της άμυνας της Ρεάλ, ο Ριμπερί έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Η Ρεάλ μετά το γκολ απορρυθμίστηκε. Ο Πέπε προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές να βρει τον Μπενζεμά που είχε βγει στο αριστερό άκρο για να πάρει μπάλα, αλλά η άμυνα της Μπάγερν ήταν εντυπωσιακή. Ο ρυθμός του ματς ήταν εκπληκτικός…

Στο 28΄ο Σβαϊνστάιγκερ έγινε απειλητικός με το σουτ του όμως να φεύγει άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Ρονάλντο να δοκιμάσει το πόδι του χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Βαυαροί άγγιξαν… το 2-0 στο 40΄όταν ο Γκόμες έφυγε ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας και σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Κασίγιας σε μία εξαιρετική επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ μπήκε δυνατά. Έψαξε έντονα το γκολ και το βρήκε στο 53ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Μπάγερν. Αρχικά ο Ρονάλντο δεν κατάφερε νικήσει τον Νόιερ, στην εξέλιξη της φάσης ο Μπενζεμά με ατομική ενέργεια μάζεψε πάνω του την άμυνα και έκανε το γύρισμα για τον Πορτογάλο που έστρωσε στον Εζίλ και ο τελευταίος έκανε το 1-1 από κοντά.

Από το 65ο λεπτό και μετά όμως η Μπάγερν ανέβηκε ξανά… Ο Γκόμες όμως στο 70ο λεπτό έχασε μία μεγάλη ευκαιρία απέναντι από τον Κασίγιας. Ο Ριμπερί είχε αρχίσει να κουράζεται και ο Μίλερ που είχε περάσει στο ματς για τους Βαυαρούς, με εξαίρεση τα πρώτα πέντε λεπτά, δεν είχε καταφέρει δημιουργικά να βοηθήσει με αποτέλεσμα να μένει το 1-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπάγερν πίεσε και στο 85΄ο Γκόμες βγήκε απέναντι από τον Κασίγιας με τον Ράμος να κόβει σωτήρια… Στο 90ο λεπτό όμως ο Μάριος Γκόμες έκανε αυτό που δεν κατάφερε αρκετές φορές στο ματς. Ο Λαμ έκανε την σέντρα και ο φορ των Βαυαρών από κοντά έκανε το 2-1.

Mπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ (61΄Μίλερ), Κρόος, Γκόμες

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα, Εζίλ (68΄Μαρσέλο), Τ. Αλόνσο, Ντι Μαρία (79΄Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (84΄Ιγκουαΐν)

 

Bayern Munich 1-0 Real Madrid από goalsarena2012-3

Bayern Munich 1-1 Real Madrid από goalsarena2012-3

Bayern Munich 2-1 Real Madrid από goalsarena2012-3

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.