Η πιο δημοφιλής διαδικτυακή δραστηριότητα είναι η πορνογραφία…

Ένας ιστότοπος που ειδικεύεται στην τεχνολογία του ίντερνετ, υπολογίζει ότι το 30% της συνολικής διαδικτυακής κίνησης αφορά σε πορνό.

Μάλιστα, όπως λέει, το μεγαλύτερο πορνογραφικό σάιτ  του κόσμου, έχει τρεις φορές μεγαλύτερη κίνηση από τους γίγαντες  CNN και  ESPN.

Πρόκειται για τον ιστότοπο Xvideos, που έχει 4.4 δισεκατομμύρια επισκέψεις κάθε μήνα. Και αυτό προϋποθέτει τεράστια κίνηση, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η μέση επίσκεψη σε μια πορνογραφική ιστοσελίδα διαρκεί από 15 έως 20 λεπτά της ώρας.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα βίντεο που προσφέρουν αυτά τα σάιτς, απαιτούν πάρα πολύ μεγάλη ευρυζωνικότητα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το δεύτερο μεγαλύτερο πορνογραφικό σάιτ του διαδικτύου, το YouPorn.

Ισχυρίζεται ότι μεταφέρει περί τα 100 gigabytes ανά δευτερόλεπτο. Αν σκεφτούμε πως όλο μαζί το διαδίκτυο διακινεί ένα exabyte πληροφοριών καθημερινά, και αν σκεφτούμε το πόσα παρόμοιου μεγέθους σάιτς υπάρχουν, τότε σίγουρα η εκτίμηση ότι το 30% της συνολκής διακίνησης πληροφοριών του ίντερνετ αφορά σε πορνό, είναι σωστή!

Μάλιστα, η Extreme Tech θεωρεί το ποσοστό αυτό μετριοπαθές. Όπως γράφει, «το διαδίκτυο υπάρχει  για το πορνό τελικά».

extremetech.com

S.A.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.