Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εννέα υποψηφιότητες για την αξιοποίηση του Ελληνικού

18 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε ανακοίνωσή του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι «η έκταση και η θέση του Ελληνικού προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η ανάπλαση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, μπαίνει στην τελική ευθεία της υλοποίησής της και παράλληλα επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη μηδενικής βάσης επένδυση (greenfield investment) στην Ελλάδα, η οποία θα προσελκύσει δισεκατομμύρια επενδυτικών κεφαλαίων και θα δημιουργήσει αμέσως χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι «η έκταση και η θέση του Ελληνικού προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης, για τη δημιουργία μιας περιοχής-οροσήμου με εθνική σημασία και διεθνή προβολή, όπως επίσης και ότι «οι υψηλοτάτου επιπέδου υποψηφιότητες που κατατέθηκαν ενθαρρύνουν την προσπάθεια αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας με επαγγελματισμό και προσήλωση».

Υπενθυμίζεται τέλος, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους την απόφασή της να αξιοποιήσει αυτή την περιοχή της Αθήνας, επισημαίνοντας επίσης, ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρέμενε ανεκμετάλλευτη εδώ και 10 χρόνια, προσφέροντας σε επενδυτές, με σχέδιο και οικονομικές δυνατότητες, την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Ανώνυμη Εταιρεία» («Ελληνικό Α.Ε.»).

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Απριλίου, 2012 at 08:05 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply