Έκθετος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, από το πογκρόμ εκδικητικών -όπως καταγγέλλεται- μετακινήσεων και ρουσφετολογικών μεταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr προκύπτει ότι τη Μ. Δευτέρα 9 και τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου, δηλαδή μία ημέρα πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, 120 (!) υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών πήραν εντολή να απομακρυνθούν από τις υπηρεσίες τους και να μετακινηθούν σε άλλες.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή, καθώς δεν είχαν καταθέσει αίτηση μετακινήσεως. Αιτιολογία της απρόσμενης και ξαφνικής μετακίνησης είναι, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα των αποφάσεων, οι Υπηρεσιακές Ανάγκες (Υ.Α.) των υπηρεσιών, οι οποίες, ωστόσο, δεν διευκρινίζονται.

Τρέξτε…
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αποφάσεις της 9ης και της 10ης Απριλίου καλούν τους εργαζομένους των οικονομικών υπηρεσιών να μετακινηθούν αυθημερόν, στέλνοντας μάλιστα αναφορά αναχώρησης και άφιξης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «… η απόφαση να κοινοποιηθεί άμεσα στους υπαλλήλους και να αποσταλεί αυθημερόν αναφορά αναχώρησης και άφιξής τους με fax…».

Οι αιφνίδιες μετακινήσεις των εφοριακών υπάλληλων δεν έγιναν με έκνομες διαδικασίες. Όμως, εγείρονται πολλά ερωτήματα από τη χρονική συγκυρία που πραγματοποιήθηκαν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι «πηγές» του υπουργείου αναφέρουν ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (βλέπε Μακεδονία) οι μετακινήσεις είχαν εκδικητικό χαρακτήρα, καθώς οι υπάλληλοι που εκλήθησαν να απομακρυνθούν ασχολούνταν με ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο είχε απασχολήσει παλαιότερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Να παγώσουν άμεσα οι μετακινήσεις»
Από την πλευρά της, την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών.
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για απαράδεκτες τακτικές, οι οποίες -ένεκα προεκλογικής περιόδου-, έχουν σκοπό να «τακτοποιήσουν» κάποιους υπαλλήλους και να «τιμωρήσουν» κάποιους άλλους.

Κύριο αίτημα της ομοσπονδίας είναι να «παγώσουν» άμεσα όλες οι μετακινήσεις των υπαλλήλων χωρίς αίτησή τους και να εξετασθεί το όλο θέμα από τη νέα πολιτική ηγεσία έπειτα από διάλογο με την ΠΟΕ-ΔΥΟ.
Μάλιστα, απέστειλε και σχετικό έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου και στον ειδικό γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε., κ. Ιωάννη Διώτη.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ζήτημα δεοντολογίας και ρουσφετολογικών μετακινήσεων θέτουν ΠΟΕ-ΔΟΥ και ΣΥΝ Για 120 εφοριακούς

Θέμα δεοντολογίας τίθεται με τις 120 μετακινήσεις, μεταθέσεις και τοποθετήσεις εφοριακών, ενώ τίθεται ζήτημα και ρουσφετολογικών πρακτικών, καθώς αυτές υπογράφηκαν με τη διάλυση της Βουλής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΥ-ΔΟΥ) απέστειλε έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου και τον ειδικό γραμματέα Ι. Διώτη.

Για το ίδιο θέμα, το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του Συνασμπισμού χαρακτηρίζει απαράδεκτες, ρουσφετολογικές και ύποπτες τις μετακινήσεις 120 υπαλλήλών εν μέσω προεκλογικής περιόδου και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Τη στιγμή που οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη μη διακοπή της λειτουργίας του κράτους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με αποφάσεις που υπέγραψε -ακόμα και την ημέρα προκήρυξης των εκλογών- ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου μετακινούνται 120 εφοριακοί υπάλληλοι για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και υπάλληλοι που μετακινούνται, χωρίς αίτησή τους, από υπηρεσίες στις οποίες χειρίζονταν εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής, που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο. Αυτό, για μια ακόμα φορά, αναδεικνύει τις λογικές του πελατειακού κράτους και αποκαλύπτει όχι απλώς την απουσία πολιτικής βούλησης για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή αλλά και ένα ζοφερό τοπίο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.