Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ναζιστικός χαιρετισμός του Μπράιβικ στο δικαστήριο

16 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με έναν ναζιστικό χαιρετισμό απευθύνθηκε στο ακροατήριο του δικαστηρίου ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ. Η δίκη του Μπράιβικ που κατηγορείται για τρομοκρατία και ανθρωποκτονίες εκ προσθέσεων 77 ανθρώπων, ξεκίνησε στην αίθουσα του δικαστηρίου του Όσλο, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Μόλις ο Μπράιβικ μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στην αίθουσα και του έβγαλαν τις χειροπέδες, ο κατηγορούμενος σήκωσε το χέρι ψηλά, χαιρετώντας ναζιστικά, ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων, των επιζησάντων και των δημοσιογράφων.

Ο κατηγορούμενος, που κατηγορείται ότι σκόρπισε το θάνατο το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε συγγραφέας και διόρθωσε τον δικαστή, όταν είπε ότι είναι άνεργος. «Αυτό δεν είναι ακριβές, είμαι συγγραφές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι άρχισε να γράφει στη φυλακή.

Επίσης, ο Μπράιβικ υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν νομιμοποιείται να τον δικάσει, σημειώνοντας: «δεν αναγνωρίζω το νορβηγικό δικαστήριο».

www.trelokouneli.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Απριλίου, 2012 at 20:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply