Ένταση επικρατεί από το μεσημέρι σε περίχωρα των Σκοπίων, από τα οποία κατάγονταν πέντε άτομα τα οποία δολοφονήθηκαν χθες το βράδυ κοντά σε τεχνητή λίμνη στην περιοχή Σμίλκοβτσι

Ένταση στα Σκόπια μετά την δολοφονία 5 ανθρώπωνΟι κάτοικοι των περιχώρων αυτών διαδηλώνουν από χθες το μεσημέρι ζητώντας από τις διωκτικές αρχές να εξιχνιάσουν το περιστατικό και να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο αστικά λεωφορεία και τρία αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των νεκρών και καταδίκασε την <<αποτρόπαιη δολοφονική πράξη>>.

<<Ζητώ και αναμένω από τα αρμόδια όργανα να εξιχνιάσουν το περιστατικό και παράλληλα απευθύνω έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση>>, ανέφερε ακόμη ο Γκ.Ιβάνοφ σε δήλωση του.

Η υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, δήλωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για το περιστατικό και ότι έχει πάρει καταθέσεις από τριάντα άτομα.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να αποφεύγουν εικασίες σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες μπορούν να υπονομεύσουν, όπως είπε, τις διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

Βρέθηκαν πυροβολημένοι σε λίμνη
Αρχικά ορισμένα ΜΜΕ των Σκοπίων προέβαλαν εκτιμήσεις κάποιων κατοίκων της περιοχής όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ότι οι δράστες είναι Αλβανοί. Ωστόσο λίγο αργότερα τα ίδια ΜΜΕ απέσυραν τις αναφορές αυτές.

Τη δολοφονία των πέντε ανθρώπων καταδίκασαν επίσης ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στην ΠΓΔΜ Αίβο Οράβ και ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα Πολ Γουόλερς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της δολοφονίας αυτής και για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι σοροί των θυμάτων βρέθηκαν από ψαράδες στην τεχνητή λίμνη της περιοχής Σμίλκοβτσι, η οποία απέχει περίπου 15 χλμ.από τα Σκόπια.

Τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών και είχαν πάει στη λίμνη για ψάρεμα. Οι σοροί τους έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κάλυκες από σφαίρες.Οι τέσσερις νεαροί ήταν από το χωριό Ραντίσανι, κοντά στην τεχνητή λίμνη.

Το πέμπτο θύμα ήταν ηλικίας 45 ετών και είχε πάει στη λίμνη επίσης για ψάρεμα και ήταν από ένα άλλο γειτονικό χωριό. Εικάζεται ότι βρισκόταν κοντά στον σημείο του εγκλήματος και οι δράστες τον δολοφόνησαν για να μην υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας.

www.e-go.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.