Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιωάννινα: «Κόπηκαν» 300 βιβλιάρια υγείας από ομογενείς

Απρίλιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Κόπηκαν» 300 βιβλιάρια υγείας από ομογενείς

Περισσότερα από τριακόσια βιβλιάρια υγείας της Πρόνοιας αφαιρέθηκαν από αντίστοιχα άτομα στα Γιάννενα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών, αφού, όπως διαπιστώθηκε από τον ενδελεχή επανέλεγχο, δεν τηρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις. Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις επρόκειτο για ομογενείς που είχαν προσκομίσει ψευδή στοιχεία.

Παράλληλα το πέρασμα της δικαιοδοσίας από την πρώην νομαρχία στον δήμο και όλος ο σχετικός θόρυβος που έχει δημιουργηθεί, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αιτήσεων σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Παρά την εντεινόμενη οικονομική κρίση οι αιτήσεις ήταν λιγότερες κατά 500 περίπου.

Αναστολή επιδομάτων
Ομως ο Δήμος Ιωαννιτών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του δήμου προχώρησαν ήδη και στην αναστολή χορήγησης των επιδομάτων σε μια σειρά από περιπτώσεις, για τις οποίες διαπιστώθηκε από την τελευταία απογραφή-έλεγχο ότι τα έπαιρναν παράνομα.

Στις περιπτώσεις αυτές οι δικαιούχοι των επιδομάτων τέθηκαν σε αναστολή, ενώ παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα αποφανθούν για τη συνέχιση ή την οριστική διακοπή τους.

Ετσι ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων που καταβλήθηκαν στον Νομό Ιωαννίνων ανήλθε στα 2.045.000 ευρώ, το ποσό έπεσε ήδη στο 1.805.000 και έπεται συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος είχε κινήσει τις διαδικασίες ελέγχου πριν ξεκινήσει η απογραφή από το υπουργείο Υγείας.

«Αποδεικνύεται πως η υπηρεσία σε κανένα σημείο δεν ολιγώρησε, αλλά αντιθέτως εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες του νόμου προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων είναι πλέον ορατά», τονίζει η δημοτική αρχή.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 14th, 2012 at 13:19 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply