Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχεται νέο «κούρεμα» των συντάξεων μετά τις εκλογές;

Απρίλιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έρχεται νέο «κούρεμα» των συντάξεων μετά τις εκλογές;Νέος «Γολγοθάς» περιμένει τους συνταξιούχους μετά τις εκλογές αφού θα μπουν επί τάπητος οι απαιτήσεις της Τρόικα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%.

Έτσι, η νέα μετεκλογική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέα μείωση των υψηλών συντάξεων και περικοπές στα εφάπαξ που χορηγούν τα ταμεία πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις παροχές των επικουρικών ταμείων που ενοποιούνται από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας μόνο για την κάλυψη των πόρων που θα χάσουν τα Ταμεία από τη μείωση των εισφορών θα απαιτηθεί ποσό που αντιστοιχεί με το 10% των συνταξιοδοτικών παροχών.

Αν και η διάταξη που προέβλεπε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες αντικαταστάθηκε από άλλη που αναφέρει ότι τη μείωση θα την αποφασίσει ο υπουργός Εργασίας, το ποσοστό αυτό όπως αναφέρει η «Καθημερινή» έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ωστόσο η Τρόικα έχει δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο για την εκπόνηση μέτρων που θα υποκαθιστούν την απώλεια πόρων.

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 14th, 2012 at 14:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply