Συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο παλιό οδικό δίκτυο Αμυνταίου – Φλώρινας

Αρκουδάκι σκοτώθηκε σε τροχαίοΑρκουδάκι ηλικίας ενός έτους και βάρους περίπου 50 κιλών, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κλειδί Φλώρινας. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο παλιό οδικό δίκτυο Αμυνταίου – Φλώρινας στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου των Πετρών.

Στην ίδια περιοχή, αλλά στο νέο οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν έξι τροχαία με θύματα τέσσερις αρκούδες και δύο λύκους.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», η ευρύτερη περιοχή του Κλειδίου, αποτελεί σημαντικό διάδρομο επικοινωνίας για την αρκούδα και γενικότερα για τα μεγάλα θηλαστικά καθώς συνδέει τους ορεινούς όγκους του Βέρνου και του Βόρα. Σύμφωνα με το νόμο για τη βιοποικιλότητα η περιοχή πρέπει να αξιολογηθεί και να αναγνωριστεί επίσημα ως ειδικός διάδρομος επικοινωνίας για την άγρια πανίδα.

Στο νέο οδικό άξονα έχουν τοποθετηθεί από τον Αρκτούρο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανή διάσχιση του δρόμου από αρκούδα. «Το σημερινό περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη σήμανσης και του παλιού οδικού άξονα με ιδιαίτερη φωτιζόμενη σήμανση», αναφέρει σε ανακοινωσή της η οργάνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.