http://2.bp.blogspot.com/-P65mFEhMosU/T4NJsTeGM2I/AAAAAAAAf6M/_TbvhwMgaGg/s1600/P4021699.JPGΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε το προεδρείο του Συλλόγων υπαλλήλωνΟΤΑ Γρεβενών,  τη Μ.Τετάρτη (11/4) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος στα Γρεβενά,  με θέμα την απόφαση του Δήμου Γρεβενών να υπογράψει σύμβαση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ για την αποκομιδή των σκουπιδιών στα ορεινά χωριά του Δήμου. Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Καραμήτρος αναφέρθηκε και στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Μ.Δευτέρας.

Ολόκληρη η συνέντευξη είχε ως εξής:

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για το γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου (Δ.Σ.) στο Διοικητήριο Γρεβενών την Δευτέρα 9-4-2012. Είσαστε παρόντες και τα καταγράψατε.

Το σχόλιο που θέλουμε να κάνουμε είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, τουλάχιστον αυτή που εμείς γνωρίζουμε, έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με την απειλή εισαγγελικής παρέμβασης.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων και ως δημότες αυτής της πόλης καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός. Με τους αστυνομικούς υπαλλήλους δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, γνωρίζουμε ότι εκτελούσαν εντολές, την ευθύνη έχει αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή που με τις κινήσεις της αυτές μας γυρνάει δεκαετίες πίσω στις γκρίζες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Τις ημέρες που ακολούθησαν έγιναν δηλώσεις, χύθηκε πολύ μελάνι και καταναλώθηκε τηλεοπτικός χρόνος κυρίως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής που παρουσίασε τα γεγονότα κατά το δοκούν.

Σημειώσαμε πολλές ανακρίβειες και ψεύδη και πήραμε την πρωτοβουλία για τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου για να απαντήσουμε στην παραπληροφόρηση.

1.     Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση της 27-3-2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και την ισχύουσα Νομοθεσία με αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων και μάλιστα περισσότερα από όσα συμμετέχουν συνήθως στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου.

Κατά τη Γ.Σ. έγινε διεξοδική συζήτηση, ανταλλάχτηκαν απόψεις και τελικά αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η οργάνωση κινητοποιήσεων την ημέρα που θα γινόταν η συζήτηση στο Δ.Σ.

2.     Υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας λόγω της μη έγκρισης των προσλήψεων και της καθυστέρησης απασχόλησης συμβασιούχων από την κεντρική διοίκηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Το είχαμε επισημάνει στη νέα Δημοτική Αρχή από τις αρχές του 2011 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της. Είχαμε προτείνει ως μόνη οριστική λύση την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα.

Δεν υπήρξε σχεδιασμός και διεκδίκηση από τη Δημοτική Αρχή για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Το πρόβλημα το γνώριζε εδώ και 15 μήνες. Θα μπορούσε να επικαλεστεί την ορεινότητα, το μεγάλο μέγεθος, το πλήθος των Κοινοτήτων, τις τεράστιες αποστάσεις, τη μεγάλη ανεργία, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας, την ανταποδοτικότητα, και να ζητήσει την κατ’ εξαίρεση έγκριση πρόσληψης προσωπικού. Είχε τις προσβάσεις στην ΚΕΔΕ (μέλος Επιτροπής) και όπως πέτυχε την τροποποίηση του Νόμου και τον χαρακτηρισμό του Δήμου ως ορεινού, έτσι θα μπορούσε και με τη συνδρομή δεκάδων Δημάρχων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να πετύχει την έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Επίσης θα μπορούσε να προγραμματίσει νωρίτερα την πρόσληψη 2μινητών, να φέρει πίσω στην υπηρεσία καθαριότητας συναδέλφους που έχει διαθέσει είτε η ίδια είτε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες.

Σαφώς υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα περισσότερα έχουν αναφερθεί να μην τα επαναλαμβάνουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι μας απασχολούν πάνω από ένα χρόνο τώρα.

Δεν υπάρχει Προϊστάμενος Καθαριότητας, οι υπερωρίες του προσωπικού είναι απλήρωτες για 8-10 μήνες, υπάρχει καθυστέρηση στη συντήρηση των απορριμματοφόρων, γενικά σημειώνεται μια απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας λες και γίνεται επίτηδες.

3.     Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση οποιασδήποτε αρμοδιότη-τας κοινωνικού χαρακτήρα από το Δήμο σε Δημοτικές ή Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, πολύ περισσότερο στην παραχώρηση σε ιδιώτες, σε μεγαλοεργολάβους και σε Ανώνυμες Εταιρείες. Άρα αντίθετοι και στην παραχώρηση προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Όχι ειδικά προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, όπως ισχυρίζονται.

Και είμαστε αντίθετοι γιατί λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με αδιαφάνεια, χωρίς κανένα έλεγχο από κανέναν, ούτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ. Εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα, οι επιχειρησιακές συμβάσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, 6ήμερη εργασία κλπ.

Η παραχώρηση αρμοδιοτήτων σημαίνει κατάργηση υπηρεσιών, σημαίνει απολύσεις και απώλεια θέσεων εργασίας, σημαίνει αύξηση της τοπικής ανεργίας και παραπέρα χτύπημα της τοπικής αγοράς.

Από εκεί πηγάζει και η διάθεση των εργαζομένων για κινητοποιήσεις, από την αγωνία για την απώλεια των θέσεων εργασίας τους, από την αγωνία πως θα ζήσουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους, για να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Οι θέσεις εργασίας που προτείνουμε θα υπάρχουν και αύριο για τους Γρεβενιώτες)

4.     Ισχυρίζεται ο Δήμαρχος ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. είναι διαδημοτική επιχείρηση. Όμως λέει τη μισή αλήθεια. Μέσα στα έγγραφα που πράγματι μας έδωσε αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ιδρύθηκε και λειτουργεί κατά το Καταστατικό της ως Ανώνυμη Εταιρεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1920 «περί Ανωνύμων Εταιρειών», πλην όμως εντάσσεται, λέει, στην κατηγορία των δημοτικών επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με τις νέες διατάξεις του Καλλικράτη οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι κοινωφελείς (ελέγχονται από Επίτροπο), Μονομετοχικές, Ειδικού Σκοπού ή Ανώνυμες Εταιρείες (δεν ελέγχονται από Επίτροπο).

Αφού είναι δημοτική επιχείρηση και δεν έχει στόχο το κέρδος, ας γίνει πρόταση αντί να μας δώσει κάδους και μηχανήματα που είναι πανάκριβα να κάνει δωρεάν την αποκομιδή των απορριμμάτων στις ορεινές Κοινότητες. Ας το αποδείξουν με πράξεις και ας αφήσουν τα παχιά και χιλιοειπωμένα λόγια.

Ένα άλλο ζήτημα. Γιατί άραγε ο (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), ο οποίος διαχειρίζεται όσα σκουπίδια διαχειρίζεται η υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ΝΠΔΔ (ΦΕΚ 2854/τ.Β΄/2011) και στη δική μας περιοχή είναι Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ);

Εδώ να πούμε ότι στην πρώτη περίπτωση ισχύουν οι συμβάσεις ή το μισθολόγιο του δημοσίου, ενώ στην Α.Ε. ισχύουν οι συμβάσεις του ιδιωτικού δικαίου, οι τεράστιες μειώσεις με το νέο Μνημόνιο, η απειλή της απόλυσης, απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια, έξι ημέρες εργασίας κλπ. Μπορούμε να δεχτούμε τέτοιους όρους εργασίας;

Επίσης, σε πόσους είναι άραγε γνωστό ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ είναι ο φορέας υλοποίησης του μεγάλου έργου που εκτελείται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και προβλέπει την κατασκευή μεγάλου εργοστασίου που θα διαχειρίζεται όλα τα απορρίμματα της περιοχής. Τα σχέδια του ιδιώτη κατασκευαστή δεν σταματούν στην εκτέλεση απλά του έργου, αλλά στην ανάληψη συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας, ψάχνοντας νέους τομείς επενδύσεων και κερδοφορίας, προσβλέποντας στα ανταποδοτικά έσοδα των ΟΤΑ που θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα οι δημότες το επόμενο διάστημα. Γιατί οι ιδιώτες δεν επενδύουν για την ψυχή της μάνας τους, αλλά για το κέρδος.

5.     Καταφεύγει η Δημοτική Αρχή στην εύκολη και προσωρινή λύση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Προσωρινή γιατί και μετά την παραχώρηση το προσωπικό που απομένει δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, άρα γρήγορα θα καταφύγει στην επέκταση της Προγραμματικής Σύμβασης. Όπως στην αρχή είπε ψέματα ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει την καθαριότητα έτσι και τώρα λέει ψέματα ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει άλλα χωριά.

Πουθενά στην Προγραμματική Σύμβαση δεν προβλέπεται η απασχόληση ντόπιου προσωπικού και δεν δεσμεύει τη διοίκηση της Α.Ε. Μεγάλες οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία από την απώλεια θέσεων εργασίας. Αύξηση της τοπικής ανεργίας, μείωση της κίνησης στα μαγαζιά και την τοπική αγορά. Με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που προτείνουμε ως Σωματείο θα είχαμε αντιστροφή της κατάστασης.

6.     Η αποτελεσματικότητα της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ δοκιμάστηκε με την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μαζεύουν πολλά χαρτόκουτα επειδή δεν τα παίρνει το συνεργείο της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

7.     Ο Δήμαρχος μας κατηγορεί γιατί δεν αντιδράσαμε ως Σωματείο όταν οι Δήμαρχοι Γόργιανης και Δεσκάτης παραχώρησαν την αποκομιδή των απορριμμάτων στη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ. (Ας μας πει ο Δήμαρχος αν συμφωνεί με τις ενέργειες των συναδέλφων του) Απαντάμε στο Δήμαρχο ότι οι Δήμοι Δεσκάτης και Γόργιανης ποτέ δεν είχαν συγκροτημένες υπηρεσίες καθαριότητας για να τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Στους Δήμους Γόργιανης και Δεσκάτης δεν υπήρξαν ποτέ εργάτες καθαριότητας ή οδηγοί απορριμματοφόρου. Στο Δήμο Δεσκάτης υπάρχει εργάτης γενικών καθηκόντων που κάνει γενικά καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, σε πάρκα και παιδικές χαρές. Επομένως δεν υπήρξαν και σχετικές καταγγελίες από τους εργαζόμενους. Άλλωστε εμείς ασχολούμαστε με προβλήματα συναδέλφων, δεν ασκούμε διοίκηση.

8.     Σχετικά με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. : Δεν ζητήσαμε να πάρουν απόφαση στο πεζοδρόμιο. Μια απλή δέσμευση ζητήσαμε να αποσύρουν το επίμαχο θέμα από την ημερήσια διάταξη για να αποχωρήσουμε αμέσως από το χώρο και να γίνει κανονικά η συνεδρίαση, όπως άλλωστε είχαμε προτείνει και κατά την πρώτη συνεδρίαση στις 2-4-2012.

Εμείς άλλωστε πιστεύουμε στο διάλογο που γίνεται στο πεζοδρόμιο με την έννοια του αγώνα και της διεκδίκησης και δεν πιστεύουμε στους κοινωνικούς διαλόγους, τα στρογγυλά τραπέζια και τη συναίνεση που οδήγησαν στον ευνουχισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, στην υποχώρηση του μαζικού κινήματος και στο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

9.     Μας κάλεσαν να κάνουμε διάλογο κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν πολύ καλά ήξεραν ότι δεν επρόκειτο να νομιμοποιήσουμε τη συνεδρίασή τους με την παρουσία της αστυνομίας και τη μειωμένη απαρτία τους. Γνώριζαν πολύ καλά τη μία και μοναδική θέση μας για οριστική επίλυση του προβλήματος με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Όσοι επικαλέστηκαν ότι δεν την γνώριζαν μπορούσαν να ρωτήσουν τους εκπροσώπους του Σωματείου, άλλωστε μεσολάβησε μία ολόκληρη εβδομάδα από την πρώτη συνεδρίαση που δεν έγινε στις 2-4-2012.

10.   Με τον Δήμαρχο πράγματι μιλήσαμε. Ουδέποτε όμως προτείναμε ως λύση την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη εργολάβο. Εκείνο που προτείναμε ως προσωρινή λύση και παράλληλα με τη διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ήταν να γίνει η αποκομιδή στις ορεινές Κοινότητες όπως γινόταν και στο παρελθόν, δηλαδή με τα απορριμματοφόρα του Δήμου να γίνει η ανάθεση εργασίας σε ντόπιους.

Δεν είναι δυνατόν να αναιρέσουμε τους εαυτούς μας. Από τη μια να παλεύουμε για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας και από την άλλη να προτείνουμε την ανάθεση σε εργολάβους. Αν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό !!! Δεν είμαστε διχασμένες προσωπικότητες.

Είναι πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος κατά των εργολάβων, των δημοτικών επιχειρήσεων και των Ανώνυμων Εταιρειών.

Η πάγια θέση μας είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα και απαλλαγμένο από πιέσεις και ρουσφετολογικούς εκβιασμούς.

Πιστεύουμε βαθιά ότι οι νόμοι και οι αποφάσεις αλλάζουν, τροποποιού-νται, συμπληρώνονται, καταργούνται. Αν δεν το πιστεύαμε αυτό θα καθόμασταν στο σπίτι μας και στην ασφάλεια του καναπέ μας. Γιατί αν οι Έλληνες δεν πιστεύαμε στους αγώνες και τη νίκη, ακόμα θα ήμασταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους και τους Γερμανούς.

11.   Με τον Δήμαρχο πράγματι συναντήθηκαν εργαζόμενοι από την καθαριότητα. Μόνο που ήταν μόνο 4 και η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου για να διασπάσει την ενότητά τους και να τους αποτρέψει από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Επίσης για το ότι δεν συμφωνούν οι εργαζόμενοι φάνηκε από τη συμμετοχή τους. Μόνο ο Δήμαρχος δεν την είδε.

Συμμετείχε η πλειοψηφία των εργαζομένων στην καθαριότητα (εκτός από τους 4), και όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι του Δήμου που εργάζονται στο Διοικητήριο (Τεχνική Υπηρεσία, Πολεοδομία, Πρόνοια), επίσης υπάλληλοι από τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, η Δημοτική Αστυνομία, τα ΚΕΠ κλπ. Φαίνονται άλλωστε στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

12.   Για το θέμα της Δημοκρατίας: Δε θεωρούμε ότι δημοκρατία είναι η συνεδρίαση του Δ.Σ. με την επέμβαση και παρουσία της αστυνομίας. Γνωρίζουμε την αστική  δημοκρατία τους και το πόσο ισχυροί είναι ως θεσμοί. Έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο και την πλειοψηφία δέσμια και χειροπόδαρα δεμένη για να υλοποιεί τις προαποφασισμένες επιλογές τους.

Για μας η πραγματική δημοκρατία φαίνεται και βιώνεται στους τόπους δουλειάς. Δεν είναι δημοκρατία οι απειλές του Αντιδημάρχου καθαριότητας για απολύσεις και ιδιωτικοποίηση, ούτε η τρομοκρατία του Δημάρχου προς τους εργαζόμενους για εφεδρεία.

Δημοκρατία δεν είναι να έχει απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις για πάνω από 10-12 μήνες.

13.   Η αυτοτέλεια των ΟΤΑ είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. Κανένας Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν μπορεί να επιβάλει στο Δήμαρχο την κατάργηση υπηρεσιών ακόμα και αν δεν λειτουργούν κανονικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο που τις έχει συστήσει μέσω του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι το όργανο που θα τις καταργήσει και ο Δήμαρχος θα είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του κάτω από την απόλυση όλων των εργαζομένων μετά από την κατάργηση των υπηρεσιών. Όταν καταργηθούν οι υπηρεσίες, κανένας δεν θα μπορέσει να σωθεί από μόνος του.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ισχύει η εφεδρεία για το μόνιμο προσωπικό. Για τους μόνιμους υπαλλήλους ισχύει το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και η απόλυση.

Επίσης, γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι, ότι με την απεργία, με τις στάσεις εργασίας, καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση μη παροχής εργασίας με ευθύνη του εργαζόμενου, γίνεται ανάλογη παρακράτηση από το μισθό του. Μόνο που η παρακράτηση δεν γίνεται από κανέναν Υπουργό, αλλά μετά από απόφαση του Δημάρχου.

14.   Από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ειπώθηκαν αρκετά ψέματα και πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια. Μετά την απόλυση των συμβασιούχων στις 19-3-2012 δεν γίνεται αποκομιδή  στα μικρά χωριά όχι με απόφαση και πρωτοβουλία των εργαζομένων όπως είπε, αλλά μετά από προφορική εντολή της Δημοτικής Αρχής.

Το τμήμα του Δήμου που παραχωρείται στη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ είπε πως ποτέ δεν το είχε ο Δήμος. Και τους συμβασιούχους με 2μηνη σύμβαση που έκαναν την αποκομιδή ποιος τους πλήρωνε, ο Δήμος Κοζάνης ή η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ; Άραγε τα πιστεύει αυτά που λέει ο Αντιδήμαρχος;

15.   Αλίμονο αν εγκαταλείπουμε έτσι εύκολα μπροστά στις δυσκολίες. Έχουμε έλλειψη προσωπικού σε Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Τεχνικές, Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες. Υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, με τα καύσιμα, τα λειτουργικά κλπ. Θα τις παραχωρήσουμε αν δεν μπορούμε να τις λειτουργήσουμε; Και με τι θα ασχολείται η Δημοτική Αρχή, μόνο με πιστοποιητικά;

16.   Το Σωματείο δεν ασκεί διοίκηση. Τις λύσεις θα τις δώσει η Δημοτική Αρχή η οποία θα πάρει και την ευθύνη των επιλογών της απέναντι στους εργαζόμενους και τον κριτή λαό. Θα είμαστε μαζί με τη Δημοτική Αρχή σε κάθε διεκδίκηση και κινητοποίηση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτή είναι η μοναδική και οριστική λύση του προβλήματος, αυτή είναι και η δική μας αταλάντευτη πρόταση.

17.   Τέλος σχετικά με το θέμα της παρουσίας εργαζομένων εκτός του Δήμου και μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Επίσης υπήρχαν στον χώρο οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης οι οποίοι τάχτηκαν με το πλευρό των εργαζομένων όπως έκανε και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Και τους ευχαριστούμε που μπήκαν όλοι μαζί μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις και απέτρεψαν τα χειρότερα. Δεν ήταν ευκαιριακή συμμαχία όπως ειπώθηκε. Ήταν καθαρή πράξη αντίστασης στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

 

Μέλη του Σωματείου Οικοδόμων βρίσκονταν εκεί μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μας Δ.Σ. για συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους και αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων που θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών και στην παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.

Όπως ήταν εκεί και στελέχη του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ. Ο Πρόεδρος βέβαια κ. Μιχαλογιάννης δεν στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων του και ψήφισε την επίμαχη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.

Τα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ είναι πάντα μπροστά στους αγώνες και δεν αρνήθηκαν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε κανένα εργαζόμενο που τη ζήτησε ή την είχε ανάγκη. Δίνουν καθημερινά τη μάχη δίπλα στους εργαζόμενους και τους δημότες απέναντι σε όσους σχεδιάζουν τη λήψη μέτρων που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις και δυσκολεύουν τη ζωή τους. Δίνουν το αγωνιστικό τους παρόν και μεταδίδουν την εμπειρία των αγώνων τους.

Ο Δήμαρχος με τις δηλώσεις του πέταξε τον ακομμάτιστο και αυτοδιοικητικό μανδύα του και θυμήθηκε την κομματική του καταγωγή ακολουθώντας την ηγεσία της Ν.Δ. που πρωτοστατεί στις επιθέσεις κατά του ΚΚΕ.

Με τις πράξεις του απέδειξε ότι εφαρμόζει τον Καλλικράτη μέχρι κεραίας αν και στα λόγια δήλωνε ότι είναι αντίθετος.

Δεν έχουμε καμία ανάγκη για προσωπική ή κομματική προβολή, ενόψει μάλιστα και της προεκλογικής περιόδου. Προσωπικά δεν θα είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν. Από όσο γνωρίζω ούτε και κάποιος άλλος από τους συνδικαλιστές ή τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Άλλοι είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται μπροστά στις κάμερες και τα κανάλια. Τόσα χρόνια συνδικαλιστής πρώτη φορά δίνουμε συνέντευξη τύπου και αυτό μετά την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες.

Διαβάστε και: Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών – Χρειάστηκε η συμβολή της αστυνομίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.