Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φλώρινα: Αρκουδάκι σκοτώθηκε σε τροχαίο

12 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο παλιό οδικό δίκτυο Αμυνταίου – Φλώρινας

Αρκουδάκι σκοτώθηκε σε τροχαίοΑρκουδάκι ηλικίας ενός έτους και βάρους περίπου 50 κιλών, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κλειδί Φλώρινας. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο παλιό οδικό δίκτυο Αμυνταίου – Φλώρινας στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου των Πετρών.

Στην ίδια περιοχή, αλλά στο νέο οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν έξι τροχαία με θύματα τέσσερις αρκούδες και δύο λύκους.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», η ευρύτερη περιοχή του Κλειδίου, αποτελεί σημαντικό διάδρομο επικοινωνίας για την αρκούδα και γενικότερα για τα μεγάλα θηλαστικά καθώς συνδέει τους ορεινούς όγκους του Βέρνου και του Βόρα. Σύμφωνα με το νόμο για τη βιοποικιλότητα η περιοχή πρέπει να αξιολογηθεί και να αναγνωριστεί επίσημα ως ειδικός διάδρομος επικοινωνίας για την άγρια πανίδα.

Στο νέο οδικό άξονα έχουν τοποθετηθεί από τον Αρκτούρο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανή διάσχιση του δρόμου από αρκούδα. «Το σημερινό περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη σήμανσης και του παλιού οδικού άξονα με ιδιαίτερη φωτιζόμενη σήμανση», αναφέρει σε ανακοινωσή της η οργάνωση.

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Απριλίου, 2012 at 08:13 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply