Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέταξαν 7,6 δισ. στα σκουπίδια!

Απρίλιος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ούτε οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκτελούνται για την είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο

Εφορίες και τελωνεία δεν έχουν εισπράξει το 92,5% των προστίμων που έχουν βεβαιωθεί από τα δικαστήρια. Είναι ενδεικτικό ότι από τα 8,22 των χρεών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο εισπράχθηκαν μόλις 615 εκατομμύρια.

Παρά το γεγονός ότι… γέμισαν τα κρατητήρια επιχειρηματίες με χρέη από μερικές χιλιάδες ως μερικά… εκατομμύρια οι εισπράξεις ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι… υπό του μηδενός.

Με τον εισπρακτικό μηχανισμό σε … χειμερία νάρκη θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί ως τον Ιούνιο ποσά ενός δισεκατομμυρίου, ενώ ακόμη ένα δισεκατομμύριο θα πρέπει να έχει μπει στα ταμεία μέχρι το τέλος του χρόνου.

“Θα πρέπει” αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουν μπει αυτά τα χρήματα. Το θέμα όμως είναι ότι η χώρα έχει βάλει την υπογραφή της. Σε περίπτωση που δεν μπουν αυτά τα χρήματα στα ταμεία θα πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα.

Δηλαδή σαν να μην έφταναν τα μέτρα 11 δισ. κινδυνεύουμε να χρεωθούμε ως και με επιπλέον 2 δισ. ως το τέλος του χρόνου καθώς το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Απρίλιος 11th, 2012 at 16:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply