Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα μεταναστών

Απρίλιος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, νέα ρύθμιση, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Με 117 «ναι» (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) σε σύνολο 154 ψηφισάντων βουλευτών ψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών με λοιμώδη νοσήματα.

Όχι ψήφισαν 37 βουλευτές (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ κ.α.).

Καταψήφισαν επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας και ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από τη ΝΔ) Γιώργος Βλάχος.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 146.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της παρούσας Βουλής.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, νέα ρύθμιση, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ενδέχεται να προωθηθούν οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε ότι μόλις προ ολίγου ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το θέμα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και υπήρξε θετική εξέλιξη ως προς τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις.

Ως εκ τούτου υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η δέσμη των ρυθμίσεων για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Το μόνο πρόσκομμα που τίθεται είναι ότι χθες η Βουλή ολοκλήρωσε τις εργασίες της κι έτσι ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο του πρωθυπουργού μπορεί να προωθηθεί πράξη νομοθετικού περιεχόμενου έτσι ώστε η δέσμη των μέτρων να αποκτήσει ισχύ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

This entry was posted on Τετάρτη, Απρίλιος 11th, 2012 at 11:36 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply