Ένοχος κρίθηκε για δεύτερη φορά, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδη από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος  στην υπόθεση μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Ο ίδιος μετά τη δίκη δήλωσε ότι αναμένει την τελική δικαίωση στον Άρειο Πάγο «μέχρι να λάμψει η αλήθεια». Ο κ. Ψωμιάδης παραμένει σε αργία και διατηρεί το δικαίωμα εκ νέου προσφυγής στον Άρειο Πάγο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και επέβαλε στον κ. Ψωμιάδη ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Αναγνώρισε μεν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αλλά δεν αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του, για νομική πλάνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κ. Ψωμιάδης υπερέβη τα «ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας προσφέροντας οικονομικό όφελος στον πρατηριούχο, ο οποίος κέρδισε πολλαπλάσια ποσά από τη συστηματική νοθεία».

Η υπόθεση εκδικάστηκε για δεύτερη φορά από το εφετείο, καθώς ο Άρειος Πάγος είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει ο κ.Ψωμιάδης με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει για εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Στην απολογία του ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι είναι αθώος. «Αποφασίσαμε με βάση τον νόμο. Δεν υπήρχε δόλος, ούτε είχα όφελος. Ταλαιπωρούμαι τόσο καιρό μ’ αυτήν την υπόθεση. Ένα γυμνάσιο τελείωσα, τι παραπάνω ήξερα από τις νομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας και τον αρμόδιο Αντινομάρχη» είπε, χαρακτηρίζοντας τα επιβληθέντα πρόστιμα υπερβολικά.

Υποστήριξε δε ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον πρατηριούχο, ενώ, περιγράφοντας τα συναισθήματα που βιώνει με αφορμή αυτή την υπόθεση και κάνοντας αναφορά στους θανάτους τόσο του πρατηριούχο όσο κι ενός διευθυντικού στελέχους της άλλοτε Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς το δικαστήριο :«Μετά από 31 χρόνια λαμπρής πορείας, πεθαίνω κι εγώ καθημερινά πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά».

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο κ.  Ψωμιάδης δήλωσε:

«Όποιος παρακολούθησε τη δίκη, έβγαλε τα συμπεράσματά του. Συνεχίζουμε στον Άρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Καμιά άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει. Από σήμερα ξεκινάει να γεννιέται το καινούργιο».

www.eklogika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.