Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φλώρινα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο δημαρχείο Αμυνταίου

10 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Άφησαν το δημαρχείο στο σκοτάδι γιατί χρωστάει 40.000 ευρώ!

Στο «σκοτάδι» άφησε χθες το δημαρχείο Αμυνταίου η ΔΕΗ, καθώς έκοψε το ρεύμα. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη, όλα ξεκίνησαν όταν η ΔΕΗ έστειλε ένα ένταλμα πληρωμής με το ποσό των 40.000 ευρώ, που φέρεται να όφειλε ο ακριτικός Δήμος τού νομού Φλώρινας, στην Επιχείρηση.

«Αμέσως έστειλα επιστολή στη ΔΕΗ, λέγοντας ότι δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε το ποσό, εφόσον, όμως, μάς αποσταλεί αναλυτικός λογαριασμός, απ’ όπου να προκύπτει η απαίτηση αυτή της ΔΕΗ», τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Ιωσηφίδης. Και ο δήμαρχος Αμυνταίου πρόσθεσε: «Αντί απαντήσεως, η ΔΕΗ σήμερα, στις 2:30 μ.μ., ξαφνικά προέβη στη διακοπή ρεύματος στο Δημαρχείο μας, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι διοικητικές και άλλες εργασίες του, που βασίζονται στο ρεύμα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Ο κ. Ιωσηφίδης ισχυρίζεται ότι η ΔΕΗ λειτούργησε «εκδικητικά», όπως είπε, λόγω της δράσης τού Δήμου και των απαιτήσεών του από τη ΔΕΗ και την πολιτεία. Ο δήμαρχος Αμυνταίου, πρόσθεσε, πως έχει και την ιδιότητα τού προέδρου τού Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας, το οποίο (σ.σ.: Δίκτυο) αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση τής ΔΕΗ.

Τέλος, προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες ο Δήμος Αμυνταίου θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς, όπως είπε, η ΔΕΗ και η πολιτεία συμπεριφέρονται σαν «κατακτητές» στην περιοχή.

This entry was posted on Τρίτη, 10 Απριλίου, 2012 at 13:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply